تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال ۹۸

در پی بارش های سال جاری پیش بینی شد؛
تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال ۹۸
ایران در زمینه تولید گندم به چنان سطحی رسیده است که امسال برای چهارمین سال متوالی در تولید آن خودکفا شده ایم و با رصد و پایش مزارع کارشناسان کشاورزی به تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال زراعی ۹۸-۹۷ خوش بین هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محصولات کشاورزی ایران توانسته است در سال های اخیر جایگاه قابل قبولی در میان کشورهای جهان به دست آورد. از جمله محصولات کشاورزی که باعث شده است ایران به جایگاه ممتازی در عرصه بین المللی برسد «گندم» است. مجموع سطح زیر کشت گندم در سال زراعی ۹۸-۹۷، ۵ میلیون و ۸۴۳ هزار هکتار و سال گذشته ۵ میلیون و ۷۶۶ هزار هکتار بوده که این امر بیانگر رشد ۱.۵ درصدی سطح زیرکشت گندم است.

 تولیدات کشورمان در این بخش باعث شده است از سال 94 به خودکفایی در تولید گندم برسیم و با توجه به شرایط مساعد تولید امسال برای چهارمین سال متوالی در تولید گندم خودکفا هستیم و حتی با وجود اینکه بخشی از گندم استان‌های خوزستان و گلستان به سبب وقوع سیل اخیر از بین رفته است اما مابقی استان‌ها به سبب شرایط مساعد بارندگی، وضعیت تولید مطلوب است.

با وجود آنکه گندم در برخی استان‌ها در مرحله پنجه زنی و در برخی استان‌ها در حال برداشت است اما با رصد و پایش مزارع کارشناسان کشاورزی به تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال زراعی ۹۸-۹۷ خوش بین هستند. مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نیز در این زمینه گفته است: «برآورد اولیه تولید گندم در اسفند ماه حدود ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن بود که با توجه به خسارات ناشی از بارندگی‌های شدید و سیلاب‌ها تا امروز ۳۵۰ تا ۷۰۰ هزار تن کاهش تولید را تخمین می‌زنیم و در عین حال منتظر گزارش‌ها و آمار‌های جدید از استان‌ها هستیم

روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه به نقل از «اسماعیل اسفندیاری پور» آورده است: «در مجموع ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی و دیم گندم در استان‌های خوزستان، لرستان و گلستان دچار خسارت و آبگرفتگی شده اند که ۱۶۰ هزار هکتار آن مربوط به استان خوزستان است.

وی با بیان این که به علت بارندگی‌ها و پراکنش زمانی مناسب بارش در پاییز سال زراعی جاری انتظار تولید خوب در حوزه گندم را داشتیم، اظهار داشت: «ما همچنان روی نظرمان هستیم و تامین این محصول با تولید داخل انجام می‌شود. برداشت گندم از استان‌های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، جنوب فارس، جنوب خوزستان و جنوب کرمان در منطقه جیرفت و کهنوج به تدریج آغاز شده است و تا کنون در سطح بیش از ۸ هزار هکتار برداشت گندم صورت گرفته است.»

وی آثار بارندگی‌ها برای گندم آبی و به ویژه اراضی دیم را مثبت ارزیابی و سطح اراضی گندم دیم را در سال زراعی جاری ۴ میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: «اراضی دیم از نظر رطوبت و بارندگی در سنوات گذشته در مضیقه بودند، اما امسال شرایط مطلوبی دارند.»

یادآور می شود: ایران با تولید سالانه نزدیک به 500 هزارتن گندم دوروم جزو 10 کشور تولیدکننده گندم دوروم در جهان است.  کشورمان بر اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور در افق 1404 باید جایگاه نخست منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را در همه زمینه‌ها از جمله بخش کشاورزی به دست آورد بر این اساس در چند سال اخیر به جایگاهی رسیده ایم که در تولید گندم خودکفا شویم./

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*