مدیرعامل شرکت در نشست کارگروه صادرات گندم: استراتژی ما صادرات گندم از محل تولیدداخلی نیست

مدیرعامل شرکت در نشست کارگروه صادرات گندم

استراتژی ما صادرات گندم از محل تولیدداخلی نیست

جلسه کارگروه صادرات گندم شرکت به منظور بحث و بررسی پیرامون چگونگی صادرات گندم روسیه و قزاقستان به بازراهای منطقه وجهان ازطریق ایران، با حضورمهندس علی اکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهادکشاورزی، مهندس یزدان سیف، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و سایر اعضای کارگروه از معاونت بازرگانی خارجی شرکت و بخش‌های خصوصی پیش از ظهر امروز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران در این نشست، ابتدا مهندس یزدان سیف ضمن خیر مقدم به حاضرین، تشکیل این جلسه را در راستای طرح مشکلات و موانع بخش خصوصی و صنعت آردسازی کشور پیرامون واردات گندم برای صادرات مجدد آرد وسایر مشتقات اعلام کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه استراتژی وزارت جهاد کشاورزی انجام صادرات آرد و گندم از محل تولید داخلی نیست، اظهار کرد: ما در حال حاضر برای خودکفایی گندم به اندازه کافی مشکل داریم که نخواهیم برای صادرات آن برنامه ریزی کنیم.

مهندس سیف افزود: از آنجا که کشاورزی ما در ایران مبتنی بر بارندگی است و میزان بارندگی هم یک‌سال زیاد ولی یک‌سال کم می باشد، و با توجه به میزان تولید گندم در همسایگی کشور ما و در کشورهای روسیه و قزاقستان، که امسال بالاترین میزان تولید در جهان را به خود اختصاص دادند، بنابراین ما می‌توانیم صادرات گندم و آرد به بازارهای هدف را با استفاده از گندم های روسیه و قزاقستان و با تعامل مثبت با این دو کشور انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران هدف از انجام صادرات گندم و مشتقات آن را اشتغالزایی، ارزآوری، افزایش بهره‌وری در صنعت و حفظ بازارهای منطقه ای و جهانی و حضور موثر در این بازارها برشمرد.

بر پایه این گزارش در ادامه جلسه، مهندس علی‌اکبرمهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی با این بیان که هرچندکشاورزان، کارمندان ما نیستند که بگوییم چقدر تولید کنند یا نکنند؛ اما استراتژی وزارت جهاد کشاورزی، تولید گندم در حد نیاز مصرفی کشور است و ما هیچ برنامه‌ای برای تولید گندم به قصد صادرات نداریم، بنابراین باید برای بحث صادرات گندم و مشتقات آن منابع و راهکارهای جدید جستجو کنیم.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به میزان تولید گندم در روسیه و قزاقستان در سال‌جاری که بالغ بر 140 میلیون تن است، اظهار کرد: در حال حاضر روسیه و قزاقستان با این میزان تولید، در چگونگی برخوردبا این گندم‌ها مستأصل شده اند، بنابراین الآن بهترین موقعیت و شرایط برای ما وجود دارد تا بخش خصوصی و کارخانجات آرد ما در بازارهای منطقه از طریق صادرات گندم این دو کشور حضور مفید و موثرتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه از مجموع 12 الی 13 میلیون تن تجارت آرد در جهان حدود 50 درصد آن در کشورها و بازارهای اطراف ما انجام می شود، این پتانسیل را برای رشد صادرات گندم و آرد توسط کارخانجات آرد کشور بسیار مفید اعلام کرد و گفت ما باید یک برنامه‌ی بلند مدت برای تجارت گندم و صادرات آن با استفاده از تولیدات گندم در روسیه و قزاقستان پی‌ریزی کنیم تا تامین حداقل 3 میلیون تن از نیاز مصرفی بازارهای منطقه به آرد ظرف 10 سال اینده از طریق ایران صورت گیرد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سفر قریب الوقوع معاونین وزرای جهاد کشاورزی روسیه و قزاقستان به کشور و جلساتی که در زمینه نحوه صادرات گندم این دو کشور در وزارت جهاد برگزارخواهد شد، از اعضای کارگروه خواست؛ موانع و مشکلات پیش رو و پیشنهادها و خواسته های خود را برای تسهیل تجارت گندم با روسیه مطرح نمایند تا در جلسات مشترک طرح و  برای آنها چاره جویی شود.

مهندس مهرفرد، سه روش تجارت گندم شامل: ورود موقت به قصد صادرات آرد، ترانزیت و سوآپ گندم های روس و قزاقستان از طریق ایران را با توجه به شرایط و ظرفیت‌های حمل و نقل، ذخیره سازی و تولیدآرد موجود در کشور ، مهم ترین راهکارهای انجام این کار دانست.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی از اعضای و نمایندگان صنف و صنعت عضو کارگروه خواست تا با بررسی جوانب موضوع، بهترین راهکار را برای حضورپررنگ تر در بازارهای هدف با استفاده از گندم روس و قزاقستان دنبال کنند.

این گزارش همچنین حاکی‌است: در این جلسه نمایندگان بخش خصوصی و صنف و صنعت حاضر در کارگروه، انجام صادرات گندم از روسیه و قزاقستان را به هر سه  روش: ورود موقت و صادرات مجدد آرد، ترانزیت و سوآپ، امکان پذیر و شدنی دانستند.

نمایندگان بخش‌های خصوصی، مهمترین پیش نیاز انجام این کار را، تعیین یک خط اعتباری برای کارخانجات آردسازی و صادرکنندگان ایرانی از سوی وزارت کشاروزی روسیه و یا تشکیل یک شرکت تجاری مشترک بین ایران و روسیه و قزاقستان برای انجام صادرات گندم و آرد عنوان کردند و از معاونین وزیر جهادکشاورزی خواستند تا در نشست مشترک با همتایان روس و قزاق خود، یکی از این دو روش برای انجام صادرات گندم‌شان طریق ایران را نهایی و تصویب کنند.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*