رئيس انجمن آردسازان کشور: با اختلاط مناسب ، کیفیت آرد تضمین خواهد شد

رئيس انجمن آردسازان کشور:

  با اختلاط مناسب ، کیفیت آرد تضمین خواهد شد

کيفيت گندم داخلي چنانچه در مراحل برداشت و نگهداري و حمل به آن آسيب وارد نشود و اگر بتوانيم اختلاط مناسبي از محصولات داخلي داشته باشيم، ميتوانيم آرد مورد نياز خبازي را در سطح کشور به نحو مطلوب مديريت نماييم.

محمدرضا مرتضوي، رئيس انجمن آردسازان کشور با بيان مطلب فوق افزود: ما در سطح استانها و کشور با گونه هاي مختلفي از گندم مواجهيم که چند نوع آرد بايد از اين محصول استخراج شود. 93 درصد آردهاي ما آرد مشخصي است که مشمول استاندارد اجباري است و بايد يک همگون سازي مناسبي انجام دهيم تا به کيفيت مورد نظر برسيم.

وي با بيان اينکه استاندارد اجباري تعريف شده بر اساس نياز نانهاي مختلف تعريف شده، گفت: برخي اعتقاد دارند استاندارد مذکور سختگيرانه تهيه شده اما به اعتقاد بنده با اعمال شيوه هاي صحيح ما ميتوانيم آردهاي فراتر از استاندارد اجباري از نظر کيفي داشته باشيم.
او اضافه کرد: ما در کشور 3 نوع آرد به ميزان 7 ميليون تن براي مصارف خبازي نياز داريم. قطعا با انتخاب گندمهاي مناسب و اختلاط صحيح از ذخاير 11 ميليون تني توليد داخل ميتوانيم به راحتي آرد مرغوب مناسب نانهاي مختلف کشور که حدود 93 درصد نياز کشور است را تهيه و توليد نماييم. حال چرا اين کيفيت در کشور محقق نميشود جاي بحث دارد. در گذشته يک سازمان فکري پويا و فعالي به نام پژوهشکده غله و نان داشتيم که اين وظيفه را عهدهدار بود ولي از زماني که سازمان غله تبديل به يک شرکت بازرگاني شد تحت تاثير نظرات مديران اجرايي نقشش را از دست داد و از حالت علمي خارج شد.

وي با بيان اين که اختلاط کالاي استراتژيک گندم جهت توليد آرد مقوله مهمي است که بايد توسط يک سازمان فکري برنامه ريزي شود و به سازمان اجرايي ابلاغ گردد ،اظهار داشت : در حال حاضر پژوهشکده کارهاي غيرعلمي مورد درخواست مديران اجرايي را تئوريزه ميکند. براي مثال در دهه ي 60 کار به جايي رسيده بود که از آردسازان خواسته شد که 3 درصد فضولات گندم و دانههاي شکسته را جدا نکنند! و از آنجايي که آن زمان دستگاه سورتکس در کارخانجات موجود نبود در صورت جدا نکردن اين سه درصد علفها و ساير ناخالصيها هم جداسازي نميشد و درصد آلودگي قارچي بالا ميرفت و ما با اين دستور مخالفت کرديم لذا در حال حاضر تنها راه حل مشکلات موجود در مقوله کيفيت ايجاد يک سازمان فکري بدون دخالت مديران اجرايي براي اختلاط مناسب گندمهاي کشور است.

وي افزود: اگر پژوهشکده غلات بدون دخالت مديران اجرايي گزارشات عالمانه خود را در موضوع داراييها گندم تهيه و ارائه کند ما ميتوانيم پروتکلي را سازماندهي کنيم و با تنظيم و اجراي نقشه راهي مناسب مناطق توليد و مصرف گندم را شناسايي نموده و بر اساس نيازسنجيهاي انجام شده گندم توليد داخل را با درصد اختلاط مناسب در مناطق مصرف توزيع کنيم که البته با تحقق اين طرح ميتوانيم کيفيتي ثابت و يکنواخت در کشور داشته باشيم که ضرورت دارد قبل از شروع فصل برداشت در اسفندماه اين نقشه تکميل و در فصل برداشت در دستور کار قرار گيرد.
رئيس انجمن آردسازان کشور تصريح کرد: براي تحقق طرح مذکور لازم است کميسيوني به رياست پژوهشکده غلات و مباشرت دکتر کريمي، دکتر يزدجردي و دو عضو از اتحاديه نانهاي سنتي و حجيم که من آقايان کرمي و حسينيسرشت را پيشنهاد ميکنم تشکيل شود که البته همه مقدمات کار آماده است و مطالعاتش انجام شده و فقط بايستي جمعبندي، نتيجهگيري و اجرايي شود.

تاکيد بر کاهش و تثبيت واريته هاي گندم از سوي وزارت جهاد
وي در ادامه به اقدامات موثر وزارت جهاد کشاورزي در طرح بهزراعي گندم در سال زراعي گذشته اشاره کرد و گفت: از وزارت جهاد کشاورزي ميخواهيم که واريته هاي باکيفيت گندم را در کشور توسعه و تثبيت نمايد و تنوع واريته را تا آنجا که ميتواند به حداقل رساند تا بتوانيم محصول کيفي را در کشور داشته باشيم.

مرتضوي اضافه کرد: ما در کشور ظرفيت مناسبي براي توليد کيفي داريم و سوءمديريت است که در کشور مشکل ايجاد کرده است.
وي در بخش ديگري از گفتگو به موجودي 800 هزار تني گندم دورم در سيلوهاي کشور اشاره و ضمن انتقاد از واردات گندم براي توليد ماکاروني گفت: ما در تامين گندم براي مصارف صنايع ماکاروني خودکفا هستيم و اين مقوله که برخي از صنايع مجوزهاي خاص براي واردات گندم اخذ ميکنند قابل درک نيست، بهخصوص اينکه برخي صنايع گندم نرم براي توليد وارد ميکنند.

ضرورت اتخاذ تصميمات موثر جهت کاهش درصد افت در خريد تضميني
رئيس انجمن آردسازان کشور متذکر شد: دولت بايستي خريد کيفي گندم را در دستور کارش قرار دهد چراکه خريد گندم با افت 17 درصد صحيح نبوده و باعث ميشود که کشاورزان گندم بوجاري نشده به دولت تحويل دهند. به بيان ديگر دولت مجوز خريد يک ميليون و هفتصدهزار تن ضايعات را صادر کرد که انتظار ميرود در فصل خريد پيش رو تمهيدي در اين خصوص از سوي دولت اتخاذ گردد.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*