مدیر جهاد کشاورزی کردکوی مطرح کرد:
افزایش چشمگیر کشت کلزا در کردکوی/ ضرورت توجه کشاورزان به تاریخ کاشت گندم و کلزا
مدیر جهاد کشاورزی کردکوی از افزایش کشت کلزا در کردکوی خبر داد و گفت: با اینکه زمان کشت کلزا هنوز به پایان نرسیده است اما در حالی کشت کلزا به یک هزار و 500 هکتار رسیده که سال گذشته تنها 220 هکتار کلزا در کردکوی کشت شده بود.
جعفر ذهبی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان، اظهار داشت: در شهرستان کردکوی 2 هزار و 952 هکتار اراضی باغی و 22 هزار و 284 هکتار اراضی زراعی قرار دارد.
وی برنج را یکی از محصولات مرسوم شهرستان کردکوی دانست و گفت: در سال جاری 5 هزار و 100 هکتار برنج در کردکوی کشت شده که عملکرد شهرستان 29 هزار و 70 تن بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی کردکوی قیمت تضمینی برنج را در ارقام پرمحصول 28 هزار ریال و در ارقام کممحصول یا محلی 49 هزار ریال اعلام کرد و افزود: به دلیل کمبود آب در استان گلستان موافق افزایش سطح زیرکشت برنج نبودیم اما در سال گذشته به علت فراوانی بارشها شاهد افزایش سطح زیرکشت برنج بودیم.
*پیشبینی 13 هزار و 500 هکتار کشت گندم در کردکوی/ کاهش یک هزار هکتاری کشت گندم در سال جاری
ذهبی همچنین با اشاره به محصول آفتابگردان، قیمت تضمینی آفتابگردان را 24 هزار و 700 ریال اعلام کرد و بیان داشت: با وجود اینکه برداشت آفتابگردان هنوز در شهرستان کردکوی به پایان نرسیده اما پیشبینی میشود از 426 هکتار آفتابگردانی که در کردکوی کشت شده مقدار 500 تن محصول تولید شود.
وی با اشاره به کشت محصول کلزا، تصریح کرد: در سال گذشته از میزان 220 هکتار کلزای کشت شده 385 تن دانه کلزا تولید شده است که در سال جاری از میزان 2 هزار و 700 هکتار سطح ابلاغی شهرستان کردکوی تاکنون یک هزار و 700 هکتار محقق شده است که هنوز ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی کردکوی از استقبال بسیار مناسب کشاورزان کردکویی برای کشت کلزا خبر داد و با مقایسه کشت سه ساله کلزا در این شهرستان، بیان کرد: سطح زیرکشت کلزا در سال 1393، 149 هکتار، در سال 1394، 220 هکتار و در سال جاری با رشد چشمگیری همراه بوده و در حالی به یک هزار و 500 تن رسیده که هنوز زمان کشت کلزا به پایان نرسیده است.
ذهبی همچنین به کشت گندم اشاره کرد و گفت: کشت گندم از اوایل مهرماه جاری آغاز شده و تا دیماه سال جاری ادامه دارد.
وی با بیان اینکه از لحاظ بذری هیچ مشکلی برای کشاورزان وجود ندارد و بذر گندم به مقدار کافی موجود است، ابراز داشت: امسال پیشبینی میشود سطح زیر کشت گندم در این شهرستان به 13 هزار و 500 تن برسد.
مدیر جهاد کشاورزی کردکوی با بیان اینکه در سال گذشته 14 هزار و 500 هکتار گندم در شهرستان کردکوی کشت شده بود، افزود: با توجه به افزایش سطح کشت کلزا در سال جاری پیشبینی میشود سطح کشت گندم یک هزار هکتار کاهش یابد.
ذهبی بهترین زمان برای کشت گندم را یکم تا 15 آذرماه دانست و اذعان داشت: به طور معمول کشت گندم از 15 آبانماه آغاز میشود و تا 10 دیماه ادامه دارد.
وی با اشاره به مطالبات گندمکاران در سال گذشته، تصریح کرد: اگرچه پرداخت مطالبات گندمکاران با تأخیر همراه بود اما در حال حاضر مطالبات گندمکاران و جوکاران کردکویی به طور کامل پرداخت شده است.
*30 کیلوگرم اُفت محصول بهازای هر یک روز تأخیر در کاشت
مدیر جهاد کشاورزی کردکوی مهمترین معیار در کشت گندم و کلزا را توجه به تاریخ کاشت دانست و یادآور شد: کشاورزان بهازای هر یک روز تأخیر در کاشت گندم و کلزا 30 کیلوگرم اُفت محصول خواهند داشت، از این رو لازم است هنگام کاشت به تاریخ کشت محصول توجه ویژهای داشته باشند.
ذهبی تغذیه گیاهی را رکن اساسی عملکرد بالای محصول و یکی از نکات مهم در کشت محصولات کشاورزی برشمرد و بیان کرد: مقاومت در برابر شرایط نامساعد محیطی و بیولوژیکی و لازمه آسیبپذیر نبودن یک گیاه در برابر آفات و بیماریها به تغذیه مناسب گیاه بستگی دارد که معمولاً کشاوزان از دو الی سه عنصر غذایی استفاده میکنند در حالی که یک گیاه زراعی به 16 عنصر غذایی نیازمند است.
وی خاطرنشان کرد: مبارزه با آفات نیز از نکاتی است که کشاورزان باید در کشت گندم و کلزا به آن توجه کنند زیرا در صورتی که مبارزه با آفات بهنحو مناسب انجام نشود کشاورز تا 30 درصد اُفت محصول خواهد داشت.
Be the first to comment