رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خبر داد:
وجود 20 ماه ذخیره گندم در خراسان رضوی/ لزوم توجه به کشتهای گلخانهای برای کاهش مصرف آب
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به ذخیرهسازی 15 ماه گندم در کل کشور از ذخیرهسازی بیش از 20 ماه گندم در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، مجتبی مزروعی عصر امروز در آئین تکریم و معارفه مدیر جهاد کشاورزی قوچان در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان با اشاره به رونقبخش کشاورزی در سال گذشته و خودکفایی در گندم، اظهار داشت: بیش از 15 ماه ذخیرهسازی گندم در کشور و 20 ماه در خراسان رضوی وجود دارد و این در حالی است که حدود سه سال قبل واردکننده گندم بهحساب میآمدیم.
وی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته 30 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم در این استان کاهش داشته است، گفت: میانگین رشد خرید در کشور 2.3 و در خراسان رضوی 4.1 برابر بوده و این یعنی بیش از 7 هزار میلیارد ریال درآمد از گندم نصیب کشاورزان شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با یادآوری اینکه علیرغم همه محدودیتهای مالی دولت با زحمات فراوان 160 هزار تن جو از کشاورز خریداری شد، بیان کرد: این محصول خریداریشده در بورس عرضه و به قیمت 720 تومان توسط تشکلهای داخلی خریداری که پس از پرداخت دولت نیز حدود 300 تومان یارانه داده است.
مزروعی با بیان این مطلب که با توجه به رشد بالای تولید و نقدینگی، کمی پرداختها با تأخیر انجام شد، تصریح کرد: طی سه سال قبل 90 میلیارد تومان درآمد گندم بوده است و در تولیدات دامی نیز سال گذشته 450 هزار تن انواع نهادههای دامی در اختیار دامداران و مرغداران استان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در یک بازه سهساله کشور واردکننده مرغهای فرانسوی، میوههای خارجی، گوشت برزیلی و گندمهای قزاق بودهایم اما در حال حاضر به خودکفایی رسیده و توان صادرات نیز داریم، عنوان کرد: امروز به خواست خدا و استفاده از همه ظرفیتها علاوه بر ذخیرهسازی و صادرات درآمد کشاورز و بهرهبردار نیز افزایش پیدا کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه سال گذشته 207 هزار رأس دام و 4 هزار و 800 تُن مرغ از استان صادرشده است، گفت: گاهی رویکرد دولت و مجلس بر بازار و نفع به بازاری، واردکننده و دلال است و گاهی رویکرد برای نفع به تولید است و رویکرد دولت میتواند پیشگیری از واردات و جلوگیری از رانتهای بیرویه در بازار را داشته تا امروز به مرحله تولید برسیم.
مزروعی با بیان این مطلب که در سال 85 حدود 5 میلیون تن شکر وارد کشور شد و سه سال صنایع چغندرقند، کارخانهها و کشاورزان را با خاک یکسان کردند، ابراز داشت: امروز در سطح استان و کشور شش میلیون تولید چغندرقند داریم و تمام صنایع، کارخانهها و چغندرکاران فعال بوده و دیگر نیاز به واردات نداریم.
وی یادآور شد: دولت درگذشته گندم را زیر قیمت جهانی خریداری میکرد اما امروز 500 تومان بالای قیمت جهانی خریداری میشود و عدهای که منافعشان به خطر افتاده میگویند گندم داخلی کیفیت ندارد.
بورس و ساختوساز در دهه گذشته جلوی سرمایهگذاری در کشاورزی را گرفته بود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تأکید کرد: طی دهه گذشته پایین بودن قیمت محصولات، واردات بیرویه، عدم توان اقتصادی کشاورز از یک طرف و وجود جاذبههای کاذب مثل بورس، زمین، ساختوساز و مؤسسات مالی و اعتباری موجب شده بوده سرمایهگذاری در بخش کشاورزی انجام نشود.
مزروعی با بیان این مطلب که بهجای بهبود کشاورزی و افزایش راندمان کشاورزی پولها هزینه آجر و سیمان شده است، بیان کرد: امروز با بحران آب مواجه بوده و اگر در بخش کشاورزی آب زیاد مصرف میکنیم چه تغییر در فنّاوری مزرعه و باغ ایجادشده است؟
وی با اشاره به اینکه امروز دیگر نمیتوان خربزه، گوجهفرنگی و هندوانه را در فضای باز کاشت، تأکید کرد: امروز در یک هکتار گلخانه با 4 هزار و 200 مترمکعب 100 تن خربزه تولید میشود که اگر به فضای باز بیاید 60 هزار مترمکعب آب مصرف خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با یادآوری اینکه در برنامه پنجم توسعه 3.4 درصد پول و اعتبارات استان به تأمین و انتقال آب شرب اختصاص پیدا کرده بود، تصریح کرد: 70 درصد صرف تأمین و انتقال آب شرب مشهد شد درحالیکه شهرداری مشهد چند هزار میلیارد تومان درآمد دارد و در مقابل پولی که به بخش کشاورزی دادهاند 6.8 درصد بوده است.
مزروعی با تأکید بر اینکه بحران آب نهتنها کشاورزی بلکه حیات و زندگی را تهدید میکند، یادآور شد: توسعه فنّاوری و ضریب ماشینآلات مورداستفاده و مکانیزاسیون یک تکلیف مهم و امر واجب بوده که باید نصب لعین کارهای یک مدیر جهاد کشاورزی قرار بگیرد.
Be the first to comment