مشاور وزیر جهاد کشاورزی: ۷۵ درصد برنامه کشت گندم محقق شد

۷۵ درصد برنامه کشت گندم محقق شد

تهران – ایرنا – مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای فصل کشت تا هشتم آذرماه با کاشت گندم در چهار میلیون و ۴۹۲  هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۷۵ درصد برنامه کشت محقق شده است.

به گزارش روز سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، « اسماعیل اسفندیاری پور» با بیان اینکه  کشت گندم در سال زراعی جاری روند خوبی را طی می کند، افزود: کشت گندم آبی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۴ درصد و گندم دیم ۳.۷ درصد افزایش را نشان می دهد.

وی اضافه کرد: ازمجموع چهار میلیون و ۴۹۲ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم، یک میلیون و ۲۷۲ هزار هکتار آن گندم آبی و سه میلیون و ۲۱۱ هزار هکتار گندم دیم بوده است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، برنامه کشت گندم در سال زراعی جاری را ۶ میلیون هکتار ذکرکرد و افزود: شرایط مساعد بارندگی در کشور به ویژه در استان های دیم خیز غرب، شمال غرب و مرکز کشور که بیش از ۸۵ درصد کشت گندم دیم را در اختیار دارند، ارتفاع بارش تا هشتم آذر ماه جاری در این مناطق ۳۹ میلیمتر بوده که در مقایسه با ۴۱ میلیمتر بارش سال قبل و ۳۵ میلیمتر دوره آمار، نشان می دهد شرایط برای جوانه زنی و تراکم بوته در مزارع گندم فراهم شده است.

به گفته اسفندیاری پور، وضعیت بارندگی تا هشتم آذر ماه جاری برای استان خوزستان که بزرگترین تولیدکننده گندم کیفی درجه یک کشور است، بسیار عالی بوده است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی درباره کشت گندم در سایر مناطق کشور هم گفت: کشت گندم در اقلیم های سرد و سرد معتدل مناطق غرب و شمال غرب خاتمه یافته و یا در مراحل پایانی قرار دارند و در نواحی ساحل خزر مانند گلستان و استان های اقلیم گرم و خشک جنوب همچون خوزستان و اقلیم های مشابه تا دهه نخست دی ماه ادامه خواهد داشت.

افزایش ۲۰ درصدی توزیع بذر گواهی شده نسبت به سال قبل 

اسفندیاری پور درباره توزیع بذر گندم گفت: با توجه به افزایش حدود ۲۰ درصدی تولید و توزیع بذر گواهی شده گندم در مقایسه با مصرف بذر گواهی شده سال زراعی قبل و استقبال خوب کشاورزان از کشت گندم در سال جاری، تاکنون علاوه بر برنامه بذر رسمی برای تامین نیاز کشاورزان، مقادیر لازم دانه گندم از انبارها توسط سازمان جهاد کشاورزی استان ها پیش بینی شده که در مرحله فرآوری و توزیع بین گندمکاران است.

به گزارش ایرنا، طی سال های گذشته به دلیل خودکفایی در تولید گندم و خرید از کشاورزان داخلی ورود این محصول به کشور ممنوع بوده است و به غیر از تکمیل ذخایر کشور در برخی مواقع توسط شرکت بازرگانی دولتی، مجوزی برای واردات گندم از سوی بخش خصوصی صادر نشده است.

تولید گندم درسال ۹۸ به ۱۴ میلیون تن و خرید تضمینی آن، به بیش از هشت میلیون تن رسید که نشان می‌دهد دولت در سایه تحریم‌ها، برای خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک، عملکرد مطلوبی ارایه داده و توانسته با ایجاد درآمدزایی و انگیزه برای تولیدکنندگان، تولید بالا و مستمر این محصول را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.

طبق آمار سال ۱۳۸۸، ایران با سرانه مصرف ۱۹۴ کیلوگرم در سال به عنوان هفتمین مصرف کننده بزرگ گندم در سطح جهان شناخته شد و در سال ۹۳، سرانه مصرف هر ایرانی به حدود ۱۶۷٫۶ کیلوگرم رسید در حالیکه سرانه مصرف این محصول در جهان در همان زمان به طور میانگین ۶۷٫۱ کیلوگرم برآورد شده بود. این اعداد نشان می دهد که دولت در بهبود کیفیت نان و اصلاح الگوی مصرف نیز موفق بوده و میزان مصرف را کاهش داده است.

در نتیجه با وجود ادامه تحریم‌ها علیه ایران، دولت برای خودکفایی در تولید محصول استراتژیک گندم و عدم وابستگی به کشورهای بیگانه، موفق عمل کرده و برای رضایت تولیدکنندگان تلاش می کند تا با ایجاد درآمدزایی و انگیزه، تولید بالا و مستمر این محصول استراتژیک را ادامه دهد.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*