کارخانه های تولید آرد میزان درصد سبوس گیری را اصلاح کنند

کارخانه های تولید آرد میزان درصد سبوس گیری را اصلاح کنند

کرمانشاه- ایرنا- مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، خواستار اصلاح میزان درصد سبوس گیری در کارخانه های آرد شد و گفت: مشکلات زیادی در آرد مصرفی کشور وجود دارد و باید برنامه غنی سازی بازنگری و با جدیت بیشتری دنبال شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا؛ دکتر شهریار مستوفی در جلسه شورای سلامت و ایمنی غذای استان کرمانشاه با تاکید بر اصلاح روند غنی سازی آرد افزود: نان اولین و پرمصرف ترین ماده غذایی در کشور است در حالیکه متاسفانه از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح میزان سبوس گیری در کارخانه های تولید آرد گفت: رسیدن به کیفیت مطلوب در نان مصرفی مردم نیازمند نظارت بر تولید از مزرعه تا نانواها است که این مهم با همکاری سایر ارگان های ذیربط میسر می شود.
متخصصان می‌گویند نان و برنج کامل مصرف کنید زیرا سبوس موجود در آن‌ها برای دستگاه گوارش و رفع مشکلاتی مانند یبوست، چربی خون بالا و اضافه وزن مفید است.
دلیل اصلی مغذی بودن سبوس، وجود ویتامین‌های گروه B است، وقتی سبوس غلات جدا می‌شود، ویتامین‌های B1 یا تیامین، B3 یا نیاسین و بیوتین در آن‌ها کم می‌شود.
براساس گفته کارشناسان، منبع اصلی ویتامین‌های گروه B غلات هستند اما نان‌های سفید و بدون سبوس از این لحاظ فقیر تلقی می‌شوند، به علاوه، در غلات، انواع مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، کلسیم و فسفر نیز وجود دارد اما وجود فیبر در سبوس غلات جذب این مواد معدنی به خصوص آهن و کلسیم را تأمین می‌کند.
براساس آمار حدود 2 هزار و 176 نانوایی و حدود 16 کارخانه آرد در استان کرمانشاه فعالیت می کند که حدود 860 نانوایی از این تعداد در شهر کرمانشاه قرار دارد.
تاکنون 743 هزار و 694 تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 61 درصد رشد نشان می دهد.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*