به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، حسین فیروزی شامگاه دوشنبه در جلسه کارگروه استانی اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان کردستان که در محل سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در طول ۲ ماه گذشته استاندار کردستان در خصوص تعادل بخشی به عرصه خبازیهای استان و عرضه نان با کیفیت و قیمت مناسب بر لزوم تشکیل کارگروهی در این راستا و رسیدگی به مشکلات این صنف مبادرت ورزیدند.
وی در ادامه از همه خبازیها و نانواییهای سطح استان که با عرضه نان بهداشتی و با کیفیت سلامتی مردم را تضمین میکنند قدردانی کرد و افزود: در مصرف نمک برای تهیه خمیر نان از یک درصد بیشتر استفاده نکنید چون حفظ سلامت مردم به انصاف شما بستگی دارد.
فیروزی عنوان کرد: عدم انطباق نان در کردستان کمتر از میزان مشخص است لذا این امر جای خوشحالی و خبر خوبی است.
به گفته این مقام مسوول، کیفیت نان مورد قبول مطالبه مشروع، به حق و قانونی است چون سلامت مردم به آن بستگی دارد.
وی بر لزوم اهمیت آموزش خبازان در سراسر استان تاکید کرد و افزود: آرد استان کردستان روز به روز از کیفیت بهتری برخوردار است لذا آموزش پخت نان با رعایت استانداردهای لازم و استفاده از تکنولوژیهای جدید در روند پخت نان موثر است.
فیروزی با اشاره به اینکه تکنولوزی های موجود خبازیهای استان فرسوده و از رده خارج است ادامه داد: اتحادیه خبازیهای استان باید همه خبازان را به نوسازی تجهیزات ماشینی که در روند پخت نان موثر هستند باید نوسازی شوند و از بانکها درخواست کرد تسهیلات لازم برای خرید تکنولوژیهای جدید به این صنف را در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه شنیدن افزایش قیمت نان از سوی مردم استان بار روانی منفی دارد، اعلام کرد: با توجه به شرایط اقتصادی استان، قیمت نان برای مناطق حاشیهنشین و حتی افراد مرفه تاثیر روانی منفی ایجاد میکند لذا نانوایی ها باید مردم را در مورد افزایش کیفیت و وزن خمیر نان برای جامعه توجیه کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کردستان گفت: آرد، انرژی و دیگر آیتمهایی که در روند پخت نان موثر هستند در سراسر کشور قیمت مشخص دارند لذا ما باید قیمتی مشابه و همسان استانهای مجاور را پیشنهاد دهیم.
فیروزی عنوان کرد: خبازیها از شریفترین اقشار جامعه هستند و مردم استان هم وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند بنابراین انتخاب قیمت بهینه برای قیمت نان با رضایت حداقلی هر کدام از ذینفعان ضرورت دارد.
وی خطاب به خبازیهای استان تاکید کرد: نسبت به افزایش قیمت نان برای عدم بار منفی روانی در جامعه، بخشی از انتظارات مردم را پاسخ دهید و در این شرایط نابسامان و جنگ اقتصادی با کمترین سود، نان با کیفیت عرضه کنید.
وی با اشاره به اینکه بهترین آرد در کردستان تولید میشود اذعان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان و استاندارد باید غنیسازی آرد را در حد بالاترین نرم کشور در استان کردستان انجام دهند.
وی از زحمات همه خبازیها و کارگران خبازی که صادقانه و متعهد به جامعه خدمت میکنند قدردانی کرد و خطاب به اتحادیه خبازان یادآور شد: حقوق خبازان را افزایش دهید.
فیروزی از افزایش ۲۲ درصدی به طور میانگین قیمت نان در استان خبر داد و گفت: از روز ۲۵ ماه جاری نان سنگک با وزن ۴۵۰ گرم با قیمت ۷۰۰ تومان، نان لواش با ۱۶۵ گرم وزن خمیر ۲۰۰ تومان و نان بربری با وزن خمیر ۴۵۰ گرمی به قیمت۶۵۰ تومان به شهروندان عرضه میشود.
Be the first to comment