سبوسگیری نان در قم کاهش مییابد
مدیرکل استاندارد استان قم گفت: میزان سبوسگیری واحدهای تولیدی آرد سنگک تا پایان دی ماه باید از ۱۵ به ۱۲ درصد برسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، منصور فرزانه ظهر امروز در کارگروه شورای سیاستگذاری استان قم که در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: کیفیت نان با نمونهبرداریهای متوالی سازمان استاندارد قم نسبت به گذشته بهبود یافته است.
وی افزود: در سهماهه سوم سال 96، 7 مرتبه نمونهبرداری از واحدهای عرضه آرد در استان انجامشده که همراه با اصلاح و تجهیز دستگاههای نمونهبرداری بوده است.
مدیرکل استاندارد استان قم با اشاره به نمونهبرداریهای مکرر از واحدهای تولید آرد در استان قم گفت: بهجز یک واحد تولیدی آرد درخشان مابقی واحدهای تولیدی از وضعیت نسبتاً مطلوبی برخوردار بوده که امید میرود با تکرار مداوم نظارتهای واحدهای نظارتی وضعیت کنونی بهبود بیشتری به دست آورد.
فرزانه تصریح کرد: باید توجه شود که برخی نانواییهای آزاد پز از آردهای باکیفیت پایین استفاده نکنند که لازم است تا نظارت بر واحدهای آزاد پز در شهر قم بیشتر شود همچنین متأسفانه برخی از واحدهای با تبلیغات دروغین استفاده از آرد سبوسدار عملاً نان سفید در اختیار مردم قرار میدهد.
وی ادامه داد: استاندارد ملی آرد در کشور تجدیدنظر شده و میزان سبوسگیری به 8درصد رسیده که امروز در استان این میزان در حدود 13 درصد بوده که بهزودی اصلاح خواهد شد.
مدیرکل استاندارد استان قم عنوان کرد: باید از نانواییهای آزاد پزی که از آردهای سبوسدار استفاده نمیکنند برخورد شود چراکه بخش مهمی از عدم ارائه نان سبوسدار کمکاریهای صاحبان نانواییها بوده و در این نگاه کارخانههای تولید آرد مقصر نیستند.
فرزانه با تأکید بر اصلاح قانون سبوسگیری گندم در کارخانههای تولید آرد در استان قم عنوان کرد: میزان سبوسگیری واحدهای تولیدی آرد سنگک تا پایان دی ماه باید از 15 درصد به میزان 12 درصد برسد.
مسئول اتحادیه نانوایان استان قم نیز در این جلسه ابراز کرد: نانهای سفید عمدتاً نانهایی بوده که فاقد سبوس هستند که از نظر کیفیت و ارزش غذایی نیز در مرتبه بسیار پایینتری از نانهای سبوسدار بوده که نیازمند اصلاح هستند.
زارع ادامه داد: باید برخی کارخانههای تولید آرد در استان بهعنوان پایلوت تولید آرد سنگک ایجاد کرد تا با رفع چالشهای موجود کیفیت آرد سبوسدار شاهد افزایش کیفیت نان نیز در شهر قم بود.
وی خاطرنشان کرد: در شهر قم 240 واحد تولید نان سنگک وجود دارد که میتوان برای تولید آرد آن از آردهایی استفاده کرد که صرفاً مخصوص تولید نان سنگک باشد همچنین عدم ارائه فاکتور معضل اصلی و اساسی واحدهای تولید آرد بوده که عامل مهم عدم شفافیت و مشکلات جانبی دیگر شده است.
انتهای پیام/
Be the first to comment