کارخانجات گندم هاي خارج از رده را تحويل نگيرند
اختصاصی/ طي سال 95 و گفتگوهايي که با رئيس انجمن آردسازان کشور داشتيم موارد فوقالذکر به کرات نقل و با مسئولين مرتبط مطرح گرديد، که متاسفانه برخي موارد از جمله شيوههاي نادرست حمايت از کشاورزان همچنان ادامه دارد. فقط تنها نقطه اميد در اين است که حداقل مسئولين وزارت جهاد غلط بودن اين شيوه را پذيرفته اند و حال جايگزيني راه هاي منطقي حمايت از کشاورز در چه مقطع زماني شکل خواهد گرفت مستلزم زمان است.
موضوع ديگر مسأله ارائه گندمهاي خارج از استاندارد کيفي به واحدهاي آردسازي است که کارخانه داران مجبور به دريافت آن هستند، که در اين خصوص نظر رئيس انجمن آردسازان را جويا شديم.
سيدمحمدرضا مرتضوي در اين خصوص گفت: کارخانجات گندمهاي خارج از رده را تحويل نگيرند. وي با تأکيد مجدد بر اين که نبايد هر گندمي وارد خط توليد شود گفت: برخي همکاران ما نگران اين موضوع هستند که اگر گندم را تحويل نگيرند سهميهشان حذف گردد، که ما اين موضوع را با مديرعامل غله منطقه يک مطرح کرديم و قرار است که به کيفيت گندمهاي داخلي در سطح استان تهران رسيدگي شود و جا دارد که اين موضوع در قالب يک دستورالعمل در سطح کشور نيز به کارخانجات ابلاغ گردد که گندم بيکيفيت را تحويل نگيرند. دولت گندم هاي بي کيفيت را در قالب مصارف غيرانساني خريد و ذخيره نمايد خريد با افت 17 درصد يعني حذف عمدي بوجاري افزايش 9 درصدي نرخ آرد به تصويب دولت رسيده ولي اجرا نشده است دولت مکلف است وقتي قيمت را ثابت نگه ميدارد زيان مؤسسات توليدي را پرداخت نمايد مرتضوي با بيان اينکه سيستم پرداخت يارانه به زارعين ناکارآمد است تأکيد کرد: ثابت شده که مدل حمايتي موجود ناکارآمد است و بايد به سيستمهاي درست برگرديم تعاوني ها ايجاد شوند و خدمات بهزراعي به زارعين ارائه نمايند به جاي حمايت پولي که سادهترين راه است يکپارچهسازي اراضي، مبارزه با آفات، اصلاح بذر، اصلاح نهال، مديريت منابع آبي را در دستور کار قرار دهند تا بازده زمينهاي کشاورزي کمي و کيفي ارتقاء يابد و به صورت خودکار کشاورزي نيز اقتصادي شود تا نيازي به حمايت مستقيم نباشد چرا که اين روش کشاورزي ايران را غيررقابتي کرده است. مرتضوي در بخش پاياني گفتگو به فعالسازي ظرفيت کارخانجات آردسازي در حوزه صادرات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 3 ميليون تن گندم مازاد بر مصرف در کشور داريم که دولت به درستي تصميم گرفته اين گندم را با هدف صادرات با قيمت مناسب در اختيار کارخانجات آرد قرار دهد که اين موضوع به صورت متمرکز در کانون آردسازان کشور بررسي ميشود که در اين راستا رايزني هايي در بازار عراق انجام شده است و به زودي هيأت تجاري اين کشور به دعوت کانون به ايران خواهند آمد که اميدواريم قوانين صادراتي که وضع شده ثبات لازم را داشته باشد و مانند تجربيات گذشته به يکباره صادرات ممنوع نشود. وي با اشاره به اينکه پيشبيني ما اين است که بازار عراق قابل مديريت است و نياز به برنامه ثابت دارد خاطرنشان کرد: حضور در بازار عراق مشروط به تداوم همکاري است که اين نظر تجار عراقي نيز ميباشد و معتقدند تا بازار اين کشور به کيفيت آرد ايران عادت ميکند دولت با وضع قانون جديد صادرات آرد را محدود و يا ممنوع ميکند لذا مسئولين بايد براي حفظ اعتبار و اعتماد بازارهاي بينالمللي قوانين ثابت و عملياتي در اين حوزه وضع نمايند. |
Be the first to comment