انتشار اوراق سلف گندم در بورس/ پرداخت مطالبات کشاورزان در روزهای آینده

پیگیری‌های پارسینه نتیجه داد؛
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در حالی از پرداخت مطالبات کشاورزان با انتشار اوراق سلف گندم در بورس کالا در روزهای آینده خبر داد که وزیر جهادکشاورزی هم گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات گندم کاران باعث شرمندگی ما شده است و من از همه تولیدکنندگان گندم و جو به خاطر این تاخیر عذرخواهی می‌کنم.
به گزارش خبرنگار پارسینه، شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز شنبه در نخستین نشست خبری خود از انتشار اوراق سلف گندم در بورس کالا خبر داد و گفت: به زودی و ظرف روزهای آینده اوراق سلف گندم در بورس کالای ایران منتشر می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: سازمان بورس و بورس کالا برای عرضه و انتشار اوراق سلف گندم آماده هستند و این کار بزرگ در انتظار یکسری توافقات میان بازرگانی دولتی و بانک کشاورزی است که به زودی نهایی خواهد شد.
محمدی تاکید کرد: با انتشار اوراق سلف گندم در بورس کالا مطالبات کشاورزان که با تاخیر روبه رو شده تسویه می شود و کشاورزان با مزیت های بورس کالا آشنا خواهند شد و دولت نیز با استفاده از ابزارهای بورس کالا می تواند تامین مالی مناسبی انجام دهد.
وی افزود: سهم معاملات کشاورزی طی سال های اخیر به زیر 4 درصد معاملات بورس کالای رسیده بود، اما امروز این سهم به بالای 10 درصد رسیده است.
محمدی گفت: طراحی و اجرا و توسعه ابزارهای جدید معاملاتی همچون اوراق سلف، قراردادهای آتی و آپشن از برنامه های بورس کالا به شمار می رود.
عذرخواهی حجتی از کشاورزان
در همین حال، محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی در جمع خبرنگاران با ارزش گندم خریداری شده در سال جاری را بیش از 14 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود : حدود 8 هزار میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده است و نصف بدهی خود را نیز تا پایان این هفته به کشاورزان پرداخت می کنیم.

وی گفت : تاخیر در پرداخت مطالبات گندم کاران باعث شرمندگی ما شده است و من از همه تولیدکنندگان گندم و جو به خاطر این تاخیر عذرخواهی می کنم.
وزیر جهادکشاورزی گفت : بقیه پول کشاورزان با یک یا دو هفته تاخیر پرداخت و تسویه می‌شود.

گزارش پارسینه چه بود؟
پیش از این، پارسینه گزارش داده بود: بدعهدی دولتمران دوباره صدای اعتراض کشاورزان را درآورده است. ماجرا از آنجا کلید خورد که دولت در سال‌جای با یک رکورد شکنی، فراتر از ۱۱ میلیون تن گندم از کشاورزان به ارزش بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت تضمینی خریداری کرده است.

اما براساس اطلاعات رسیده، دولت تاکنون بابت خرید تضمینی گندم ۷۲۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت کرده است، درواقع دولت همچنان ۷۳۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان که در یکی از سخت‌ترین شرایط اقتصادی کشور – رکود شدید- به‌سر می‌بریم، بدهکار است.

حال خبر می‌رسد نامه‌نگاری محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در این باره تاکنون منج به نتیجه نشده و همچنان تکلیف پرداخت مابقی مطالبات کشاورزان از دولت نامشخص است.

برهمین اساس، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت در نامه‌ای به محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی با اشاره به تامین نقدینگی مورد نیاز خرید تضمینی گندم در اجرای قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی، نوشته است: این سازمان بازپرداخت منابعی را که آن وزارت برای خرید تضمینی گندم سال 95 از طریق بازارهای پولی و مالی تجهیز می‌نماید در سقف 29 هزار و 500 میلیارد ریال در سررسید 6 ماهه از محل اعتبارات ردیف نان جدول شماره 9 قانون بودجه سال 95 کل کشور و با رعایت قوانین و مقررات تضمین می‌کند.
نامه نوبخت به حجتی درباره خرید تضمینی گندم

دعوای زرگری دولتمردان صدای کشاورزان را درآمد
 در همین حال، ماجرای نحوه تامین اعتبار خرید تضمینی گندم به نامه‌نگاری ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی به مدیرعامل بانک کشاورزی نیز منجر شده است.
در این نامه با اشاره به انتشار اوراق سلف موازی جهت خرید گندم از طریق شرکت کارگزاری بانک کشاورزی و سازمان بورس و اوراق بهادار، آمده است: از آنجایی که سازمان برنامه و بودجه کشور (به نیابت از سوی دولت) به عنوان بالاترین نهاد تضمین کننده اوراق بهادار نسبت به ارائه تضمین نامه برای اوراق یادشده به وزارت جهادکشاورزی به عنوان ناشر اقدام نموده است، ارائه تضمین از سوی آن بانک علاوه بر ضمانتنامه صادره سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور توجیه مناسبی ندارد.
در این نامه می‌خوانیم: اصولا زمانی این روش می‌تواند منطقی باشد که اعتبار بانک کشاورزی را بالاتر از اعتبار دولت بدانیم که این امر به هیچ وجه درست نبوده و طرح چنین تقاضایی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار موجب خدشه به اعتبار دولت می‌شود.
سیف به مدیرعامل بانک کشاورزی یادآور شده است که قاعدتا تضمین سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر بازپرداخت اوراق سررسید شده از اعتبار و جایگاه کافی و بالاتری برخوردار است.
رئیس کل بانک مرکزی در پایان این نامه می‌نویسد: باتوجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور در سال 95 و تدوین سیاست‌های اقتصادی در جهت حراست از دستاوردهای تورمی و کنترل نقدینگی برای دستیابی به نرخ تورم تک رقمی، تامین منابع مورد نیاز برای خرید تضمینی گندم با استفاده از ابزارهای رایج بازار سرمایه از جمله انتشار اوراق سلف موازی براساس ضوابط و مقررات مربوط همواره مورد تاکید و حمایت بانک مرکزی خواهد بود.
نامه سیف درباره انتشار اوراق سلف موازی برای خرید گندم
دعوای زرگری دولتمردان صدای کشاورزان را درآمد

به گزارش پارسینه، عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهادکشاورزی هم در نامه‌ای، خواستار انجام مراحل اجرایی فروش اوراق سلف از طریق سازمان بورس با قید فوریت شده است.

 دعوای زرگری دولتمردان صدای کشاورزان را درآمد

باوجود این نامه‌نگاری‌ها در بین اعضای دولت که می‌توانست خوشحالی را سرسفره کشاورزان بیاورد اما همچنان در این باره منابع تراشی می‌شود و پرداخت مطالبات 7300 میلیارد تومانی کشاورزان توسط دولت به تعویق می‌افتد. برهمین اساس، بدعهده دولتمردان، صدای اعتراض کشاورزان را درآورده است.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*