رئیس مرکز بهداشت بانه:
میزان مصرف نمک در نان را باید کاهش دهیم
سنندج- ایرنا- رئیس مرکز بهداشت بانه گفت: میزان مصرف نمک در نان هایی که تولید می شود زیاد است و باید میزان نمک نان را کاهش دهیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی شالباف شامگاه سه شنبه در دومین کارگاه آموزشی خبازی های بانه که در سالن اجتماعات مرکز بهداشت این شهر برگزار شد، افزود: معیاری که بسیاری از نانوایی ها از چند سال قبل برای نان در نظر گفته اند تغییر نکرده و میزان نمک در بسیاری از نان ها بیش از حد مجاز است.
او ادامه داد: میزان نمک در نان 1.8 درصد است و اگر میزان نمک در نان بیش از این مقدار باشد تخلف محسوب می شود چراکه سلامتی مصرف کنندگان را به خطر می اندازد.
به گفته وی، در 6 ماهه اول امسال، 64 نمونه نان برداشت شده که از این تعداد 52 نمونه مشکل نمک اضافی داشته و باید این میزان را به حد استاندارد برسانند.
رئیس مرکز بهداشت بانه گفت: در 6ماهه اول سال جاری بیش از یک هزار و 100مورد بازدید از نانوایی های سنگک پزی، بربری پزی و نان های محلی انجام شده که در راستای این بازدیدها 62 اخطاریه، 10 مورد قطع سهمیه و دو مورد پلمپ انجام شده است.
شالباف خاطر نشان کرد: مردم شهرستان بانه در زمینه مصرف چربی، قند و نمک مشکل دارند و بیش از حد مجاز چربی، قند و نمک مصرف می کنند که مصرف بیش از حد مجاز این مواد سبب ایجاد بیمارهای قلبی، پوکی استخوان و بسیاری از بیمارهای دیگر می شود که باید مصرف بیش از حد این مواد کنترل شود.
وی گفت: هم اکنون هیچکدام از نانوایی ها و سنگک پزی ها از جوش شیرین استفاده نمی کنند و تنها 2 مورد غیر بومی از جوش شیرین استفاده می کردند که با آنها برخورد شد.
وی رعایت بهداشت فردی را یکی از وظایف مهم در خبازی ها عنوان کرد و افزود: رعایت بهداشت فردی یکی از مهمترین اصول و وظایف زندگی هر فردی است و باید کارگران خبازی ها بهداشت فردی را جدی بگیرند.
شالباف از برگزاری همایش تجلیل از خبازان و رستوران های برتر در هفته تغذیه خبر داد و گفت: به مناسبت هفته تغذیه سالم سه خباز نمونه و سه رستوران نمونه که بیشترین توجه به نکات بهداشتی و ایمنی در محیط کار انجام دادند تجلیل می شوند.
وی در پایان از همه شهروندان درخواست کرد برای تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت به پایگاه های بهداشتی شهر مراجعه کنند و نسبت به تشکیل پرونده سلامت خود و خانواده اقدام کنند.
در بخش دیگری از این کارگاه عثمان حسین پور کارشناس بهداشت محیط در مورد کیفیت آرد، رعایت بهداشت محیط کار و بهداشت فردی، روش های تشخیص آرد سالم، مطالبی ارائه کرد.
شهرستان مرزی بانه در 242 کیلومتر سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
Be the first to comment