شیراز؛
کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری سلیاک با حضور بیماران، پزشکان و جمعی از کارآفرینان در شیراز برگزار شد.

اکرام زاده متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی است و در این بیماری گوارشی پرز های روده باریک آسیب دیده و بیمار با اختلال در جذب مواد مواجه می شود.
وی ادامه داد: در صورتی که بیماران مبتلا به سلیاک پروتئینی از دسته گلوتن که در برخی از غلات مانند گندم، جو و گاه جوی دوسر و برخی حبوبات وجود دارد را مصرف کنند دچار علایم بدون تحمل می شوند.
اکرام زاده تصریح کرد: شایعترین علائم گوارشی شامل دل درد، اسهال، نفخ، کاهش وزن،کم خونی و رنگ پریدگی است و بیماران مبتلا به سلیاک باید از مصرف مواد غذایی حاوی گندم، جو، چاودار و برخی حبوبات پرهیز کنند.
Be the first to comment