رییس اتحادیه نانوایان شهرستان کاشمر: جلوگیری از اضافه کردن قطره آهن به خمیر نان باید مورد توجه قرار گیرد

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-12-19 16:38:35Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
رییس اتحادیه نانوایان شهرستان کاشمر:
جلوگیری از اضافه کردن قطره آهن به خمیر نان باید مورد توجه قرار گیرد

رییس اتحادیه نانوایان کاشمر گفت: باید از اضافه کردن قطره آهن به خمیر نان جلوگیری شود، چرا که این امر موجب تیره شدن نان شده و جویدن آن را با مشکل روبرو می‌کند.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، موسی برهانی در همایش روز ملی نان که با حضور فرماندار، متصدیان نانوایی ها و روسای اتحادیه های مختلف که شب گذشته در حسینیه ولی‌عصر(عج) برگزار شد، با بیان اینکه در هر ماه، 1100 تن آرد، در 150 واحد نانوایی در سطح شهرستان کاشمر به مصرف می‌رسد، با بیان این مطلب اظهار کرد: از 156 واحد، پنج واحد نانوایی در روستاها به دلیل مقرون به صرفه نبودن فعالیت نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه خمیر مایه مصرفی از کارخانه رضوی تهیه و در دوره‌های 20 روزه، بین نانوایان توزیع می‌شود، تصریح کرد: در سال جاری 672 تن گندم از گندم‌کاران شهرستان خریداری شده است.

برهانی با اعلام اینکه این میزان گندم خریداری شده، مصرف دو سوم نانوایی‌های شهرستان است، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه باقی گندم مورد نیاز از سایر شهرها تامین می‌شود، تعیین نوع گندم در اختیار ما نیست.

رییس اتحادیه نانوایان کاشمر با بیان اینکه در سال گذشته، 16 هزار تن و در سال جاری 24 هزار تن گندم تحویل شهرستان کاشمر داده‌شده است، عنوان کرد: این امر موجب شده کیفیت آرد و نان به نسبت سال‌های گذشته از وضعیت مطلوب‌تری برخوردار باشد.

برهانی با تاکید براینکه باید تدابیری اندیشیده شود تا ذخیره گندم شهرستان بیشتر شود، عنوان کرد: وقتی انواع گندم بیشتری در اختیار باشد در زمان استفاده مخلوط شده و در فصل برداشت بلافاصله از گندم های تازه استفاده نمی شود که این امر موجب می شود به دلیل ماندگاری بیشتر آرد بهتری به دست بیاید.

وی با اشاره به اینکه در فصل‌های مختلف باید انتخاب نوع آرد توسط خود نانوایان انجام شود، افزود: هرچه از آرد با سبوس بیشتر استفاده شود، کیفیت نان بهتر خواهد بود.

رییس اتحادیه نانوایان کاشمر با اعلام اینکه گرفتن سبوس و اضافه کردن قطره آهن موجب تیره شدن نان می شود، تصریح کرد: به رغم اینکه کارگران نانوایی برای ادامه کار باید هر شش ماه کارت بهداشت تهیه کنند، اما چون بیمه هزینه‌های آن‌ها را قبول نمی‌کند، کارگران نسبت به تهیه کارت اقدام نکرده و از سویی کارفرما جریمه می‌شود.

برهانی با بیان اینکه به جهت افزایش هزینه‌های مرتبط برای تولید نان چندین سال است که قیمت جدید نان اعلام نشده است، گفت: این اقدام موجب شده تاکنون چندین واحد نانوایی در روستاها تعطیل و در شهر نیز با مشکلات بسیاری مواجه باشند.

رییس اتحادیه نانوایان کاشمر با اعلام اینکه 60درصد نانوایی‌ها با 150 کیسه در ماه فعالیت می‌کنند که از این تعداد  پنج کیسه را باید برروی تخته چونه استفاده کنند و باقی به فروش می‌رسد، افزود: به رغم اینکه از فروش این تعداد کیسه 10 میلیون تومان درآمد اما در مجموع ماهیانه 7 میلیون و 400 هزار تومان هزینه دارد.

وی با اشاره به اینکه آنچه باقی می‌ماند برای  چهار نفر، دو میلیون و 600 هزار تومان در ماه است، اظهار کرد: هیچ شاطری در ماه حاضر نیست با 600 هزار تومان در نانوایی‌ها کار کنند.

شغل نانوایی به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور معرفی شود

رییس اتحادیه نانوایان شهرستان کاشمر از تهیه نامه‌ای خطاب به نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات این صنف خبر داد و گفت: در این نامه آمده است که جامعه نانوایان شهرستان کاشمر که این شغل شریف را به عنوان یک شغل خدمت‌گذار به امت اسلام انتخاب نموده‌اند، با نگاه اجمالی بر سختی این شغل درخواست هایی دارند.

برهانی با بیان اینکه امیدواریم این شغل به عنوان مشاغل سخت و زیان آور اعلام شود، اظهار کرد: شغل نانوایی از جمله مشاغلی است که تمام اقشار جامعه بر انواع عوامل زیان آور و سختی نوع کار آن، آگاهی کامل دارند.

وی با اشاره به اینکه به دلیل سختی کار اکثر جامعه کارگری نانوایی دچار فرسودگی جسمی و مبتلا به انواع بیماری‌های مختلف شده‌اند، عنوان کرد: جامعه کارگری کاشمر، امیدوار است، سخت و زیان‌آور بودن شغل نانوایی به تصویب اهالی مجلس برسد و همچنین، مسئولان تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی با صنف نانوایان تعامل بیشتری داشته باشند.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*