فصل اقتصاد – رییس کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، گفت: تا اردیبهشت سال آینده باید حدود 3.5 میلیون تن گندم وارد کشور شود تا آنجا که من اطلاع دارم ال سی ها برای خرید آن باز شده است.
محمدرضا مرتضوی ، با بیان اینکه روسیه و اوکراین جزو تامین کنندگان اصلی گندم در دنیا تلقی می شوند، گفت: بخش قابل توجهی از گندم ایران از روسیه و بخشی از ذرت و دانه های روغنی از اوکراین تهیه و تامین می شود.
وی آلمان، استرالیا، کانادا، آرژانتین و کشورهای حوزه بالتیک را به عنوان دیگر کشورهای تامین کننده گندم کشور معرفی کرد و افزود: تا اردیبهشت سال آینده باید حدود 3.5 میلیون تن گندم وارد کشور شود تا آنجا که من اطلاع دارم ال سی ها برای خرید آن باز شده است.
مرتضوی در پاسخ به این پرسش که فائو اعلام کرده است که قیمت موادغذایی 24 درصد افزایش نرخ داشته است، آیا این افزایش نرخ مشکلی در بحث تامین برای ما ایجاد خواهد کرد؟ گفت: همواره در این مقطع زمانی شاهد افزایش نرخ مواد غذایی در جهان هستیم که وقوع جنگ بین روسیه و اوکراین این مسئله را تشدید کرده است و درصدی از افزایش نرخ مواد غذایی از جمله ذرت، دانه های روغنی، گندم نیز ناشی از شوک های جنگی است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: در 6 ماه گذشته افزایش نرخ گندم بی سابقه بوده و رکود افزایش قیمت در 5 سال گذشته شکسته شده است. امکان اینکه گندم را 10 یا 20 دلار گران تر خریداری کنیم وجود دارد اما در بحث تامین مشکلی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه افزایش نرخ مواد غذایی تا اردیبهشت سال آینده ادامه خواهد داشت، افزود: جنگ روسیه و اوکراین عطش خرید در جهان برای ذخیره سازی مواد غذایی را بالا برده است، هرگاه کشورهای چین و مصر وارد بازار غله باهدف ذخیره سازی می شوند قیمت های جهانی در فشار خواهد بود. باید امیدوار بود با شروع فصل برداشت قیمت ها در بازار جهانی فروکش کند.
مرتضوی تصریح کرد: ما باید امیدوار باشیم که بارندگی در فروردین سال آینده قابل توجه باشد که میزان برداشت کشت دیم بالاتر شود و چشم ما به خرید خارجی کمتر شود. اما باید این نکته را متذکر شد که حتی اگر دیم ما پربازده باشد باز هم باید حداقل 15 تا 16 میلیون تن کالای اساسی وارد کشور کنیم.
به گفته رییس کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، دولت گندم را با نرخ سابق توزیع می کند و نرخ جهانی گندم در بازار داخلی تاثیری نخواهد گذاشت چراکه دولت برای گندم و آرد یارانه قابل توجهی پرداخت می کند.
این فعال حوزه صنایع غذایی در پاسخ به این پرسش که آیا ما باید در بحث ذخیره سازی موادغذایی ورود کنیم؟ گفت: به نظرمن بهترین زمان برای خرید کالا به منظور ذخیره سازی مواد غذایی ماه های تیر، مرداد، شهریور و مهر خواهد بود. چرا که هم اکنون در پیک قیمت های جهانی هستیم و اگر شاهد جنگ تازه ای در سطح بین المللی نباشیم بدون تردید در خرداد سال آینده قیمت ها روند نزولی به خود خواهند گرفت.
باز شدن ال سی برای واردات 3.5 میلیون تن گندم تا اردیبهشت/ نیاز به واردات حداقل 16 میلیون تن کالای اساسی داریم
Categoriesآخرین خبرها
باز شدن ال سی برای واردات 3.5 میلیون تن گندم تا اردیبهشت/ نیاز به واردات حداقل 16 میلیون تن کالای اساسی داریم
فصل اقتصاد –
Be the first to comment