پیشنهاد استاندار لرستان؛ جهادکشاورزی به کشاورز برنامه بدهد

پیشنهاد استاندار لرستان؛

جهادکشاورزی به کشاورز برنامه بدهد

محصولات كشاورزي

استاندار لرستان گفت: نمی‌توان بحث کشاورزی را بدون دانش‌بنیان بودن آن به دوش بگیریم.

به گزارش ایسنا، مهندس هوشنگ بازوند در آیین شکرگزاری گندم استان اظهار کرد: تولید گندم استان به حدی رسیده که گندم‌های ما را به سیلوهای دیگر استان‌ها واگذار می‌کنند، تولید ما از ۲۰۵ هزار تن سال ۹۲ به بیش از ۵۱۰ هزار تن در ۹۵ رسیده است.

وی ادامه داد: جای شکر و سپاسگزاری است که از تولید ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار تن به بیش از ۵۰۰ هزار تن رسیده‌ایم، ماحصل این دو برابری تولید، ۶۵۰ میلیارد تومان به اقتصاد استان‌مان کمک کرده است.

بازوند با بیان این‌که هم‌اکنون افزایش میانگین تولید ما ۶۲ درصد بوده و این درحالیست که کل کشور ۴۰ درصد است، یادآور شد: چالش اصلی ما عبور از کشاورزی سنتی و حرکت به سمت زراعت صنعتی است، این موضوع تا حدودی برطرف شده اما باید بیشتر کار کرد.

استاندار لرستان گفت: یکی از رویکردهای اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده موضوع افزایش بهره‌وری است. در این راستا مرکز تحقیقات کشاورزی استان باید بار دانش‌بنیانی کشاورزی را به دوش بکشد و در جلسه بعدی عملکرد ۶ ماهه خود را در این باره اعلام کند.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان بحث کشاورزی را بدون دانش‌بنیان بودن آن به دوش بگیریم، باید خارج شدن کشاورزی استان از دیم به سمت آبی در دستور کار قرار گیرد.

بازوند با بیان این‌که ۷۵ درصد کشت استان دیم بوده و ۲۵ درصد آبی است، افزود: متاسفانه حرکت به سمت کاشت باغات در استان کم است، با وجود این‌که ظرفیت خوبی داریم و از اراضی با شیب بالا و خاک مرطوب برخوردار هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در استان تا حدودی به سمت کشت گلخانه‌ای پیش رفته‌ایم، اگر به دنبال کشاورزی صنعتی هستیم باید تولید گلخانه‌ای را بالا ببریم. در همین راستا می‌بایست ریسک آن را برای کشاورز پایین بیاوریم.

بازوند واحد کشت و صنعت را الگوی خوبی برای کشاورزی صنعتی عنوان کرد و گفت: این واحد با رویکرد دانش و صنعت در حال فعالیت است و اقدامات خوبی انجام می‌دهد.

استاندار لرستان به موضوع سدها و تخصیص آب آنها اشاره کرد و افزود: در این رابطه با وزارت نیرو بحث‌هایی داریم که توقع ما از وزارت کشاورزی این است که ما را در این موضوع یاری کنند. سه سال دعوای ما بر سر سد معشوره و تخصیص آن است که توقع داریم در این موضوع وزارت جهادکشاورزی با نیرو مکاتبه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به اصلاح الگوی کشت، گفت: وزارت جهادکشاورزی به کشاورز برنامه کشت بدهد تا وی مبنای نوع کشت سال آینده خود را تولید امسال قرار ندهد، این موضوع باید به صورت جدی مدنظر قرار گیرد.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*