به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، ناصر انصاری با اشاره به اینکه به بیش از 2500 تن بذر گندم برای کشت امسال در شهرستان فسا نیاز است، تصریح کرد: قریب به 60درصد آن از محل بذور خود مصرفی تامین و مابقی آن از بذور گواهی شده توسط شرکت های تولید بذر استان فراهم می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سیروان، مهرگان، برات، سارنگ، ترابی، چمران 2، شبرنگ و هانا از مهم ترین بذور گندم مصرفی در شهرستان فسا است، اظهار کرد: حدود 80 درصد عملیات خاک ورزی مزارع گندم شهرستان فسا به صورت خاک ورزی حفاظتی است.
او با بیان اینکه بالغ بر 80 دستگاه کارنده و 12دستگاه کمبینات 90درصد کار کشت گندم در مزارع شهرستان فسا را به صورت مکانیزه انجام می دهند، ابراز کرد: میزان بذر مصرفی در کشت مکانیزه بسته به منطقه، بافت و نوع خاک به 250 تا 280 کیلو گرم کاهش می یابد؛ رعایت عمق مناسب بذر، یکنواختی در سبز شدن بذر و خوشه دهی مطلوب از دیگر محاسن کشت مکانیزه است.
به گفته وی؛ در کشت های سنتی به صورت دستپاش در هر هکتار 350 تا 400 کیلوگرم بذر مصرف می شود که علاوه بر تحمیل هزینه سنگین تامین بذر مازاد، موجب اثرات نا مطلوب تولیدی بر مزرعه می شود.
انصاری با اشاره به اینکه توزیع کود شیمیایی مورد نیاز گندم کاران از ابتدای سال زراعی جاری با صدور حواله الکترونیکی انجام می شود، افزود: در این خصوص کلاس های آموزشی متعددی برای مسئولین مراکز، مسئولین پهنه و مدیران عامل تعاونی های تولید و روستایی و کارگزاران بخش خصوصی برگزار شده است.
انصاری ضمن اشاره به اینکه در سنوات گذشته طرح مشارکتی مقایسه ارقام و لاین های مختلف گندم(PVS) در بخش ششده و قره بلاغ انجام شده است، اضافه کرد: امسال نیز در این بخش طرح مشارکتی مقایسه تراکم کشت(PDT) انجام خواهد شد.
Be the first to comment