رشد شاخص قیمت گندم صادراتی در جهان

رشد شاخص قیمت گندم صادراتی در جهان

خبرگزاری میزان – بنا به اعلام روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، حرکت رو به رشد و پایدار قیمت گندم که از سال 2011 میلادی اتفاق افتاده، ادامه دار شده و در حالی که طی سال 2011 در شاخص 211 دلار در هرتن بود در دوم نوامبر 2021 به بالاترین شاخص رسیده و اکنون 305 دلار در هر تن را نشان می دهد.

کاهش صادرات کشور های عمده تولید کننده گندم به دلیل تمایل به تکمیل ذخایر راهبردی خود که در میان آن ها کشور هایی که بالاترین کیفیت گندم آسیابانی را دارند، از دلایل عمده این افزایش قیمت ذکر می شود.

در حالیکه در کنار این عامل، تمایل کشور های مصرف کننده و واردکننده این کالا به واردات نیز، از دیگر دلایل رشد قیمتی یاد شده است.

در حالیکه با تداوم خشکسالی کاهش تولید گندم در منطقه اتحادیه اورپا در سال 2022-2021 پیش بینی شده است، روسیه بزرگترین تولیدکننده این محصول در این سال تولید خود را یک میلیون تن افزایش می دهد، اما همچنان نسبت به سال گذشته که به مقدار 85.9 میلیون تن رسیده بود کاهشی است.

در خاورمیانه دو کشور مصر و عربستان اقدام به خرید گندم کردند که این خرید می تواند بر قیمت جهانی این محصول تأثیرگذار باشد، مصر در چهارشنبه هفته گذشته 180 هزار تن گندم آسیابانی از روسیه، 120 هزار تن از اکراین و 60 هزار تن از رومانی (اتحادیه اروپا) خریداری کرد و در دوشنبه هفته گذشته نیز 180 هزار تن دیگر از روسیه خریداری کرد؛ که تمامی این خرید ها درمحدوده قیمتی 357 تا 361 دلار در هر تن بوده است.

عربستان نیز 1.3 میلیون تن گندم خریداری کرده است که مبدأ این گندم ها از دریای سیاه و استرالیا بوده است.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*