مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی از دوره کشت گندم تا پایان آذر خبر داد و گفت: گندمکاران برای برنامهریزی در فصل کشت در انتظار اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم از سوی شورای اقتصاد هستند.
اسماعیل اسفندیارپور در گفتوگو با ایرنا افزود: با وجود اینکه وزارت جهاد کشاورزی نرخ پیشنهادی محصولات کشاورزی خرید تضمینی را در شهریور جاری به شورای اقتصاد تسلیم کرد، اما تاکنون این شورا نرخ خرید تضمینی را اعلام نکرده که این مساله میتواند منجر به سردرگمی کشاورزان در برنامه کشت شود. به گفته وی، براساس قانون، دولت باید برای مدیریت و برنامهریزی کشاورزان در هر فصل زراعی نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تا پایان شهریور اعلام کند. در دولت یازدهم هرساله نرخ خرید تضمینی بموقع اعلام میشد، اما امسال با اندکی تأخیر مواجه شده است.
نامه کشاورزان به نوبخت برای اعلام نرخ تضمینی
از سوی دیگر، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با گذشت 40 روز از آغاز کشت پاییزه، دولت همچنان قیمت خرید تضمینی محصولاتی همچون گندم را اعلام نکرده تا حدی که کشاورزان نمیدانند باید چه محصولی را کشت کنند.
علیقلی ایمانی در گفتوگو با فارس، با گلایه از عملکرد دولت در مورد تأخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات استراتژیک همچون گندم، خاطرنشان کرد: از گوشه و کنار شنیده میشود که دولت برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید تمایل چندانی ندارد، در حالی که با توجه به افزایش هزینهها مطابق با نرخ تورم، کشاورزان هم انتظار دارند که قیمت گندم با همین نرخ افزایش یابد. وی اذعان کرد که میدانیم قیمت تمامشده محصولات کشاورزی از جمله گندم بالاست، ولی نباید فراموش کرد که این مساله به دلیل ضعف در بهرهوری پایین و عملکرد کم در هکتار است و طی سالهای اخیر فشار مضاعفی بر خاک آوردهایم و آن طور که باید با کود و مکملهای مناسب، خاک را تقویت نکردهایم. به گفته رئیس بنیاد ملی گندمکاران تا همین دو سه سال پیش، کشاورز باید چند ماه در نوبت میماند تا بتواند به ازای هر هکتار 25کیلوگرم کود دریافت کند، اما اکنون وضعیت تأمین کود و نهاده بهتر شده و اصلاح هر چیزی زمانبر است. وی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند کشاورزان بدون توجه به نیاز خاک کود بیرویه به خاک میدهند که تاثیری هم بر عملکرد در هکتار ندارد، اظهار کرد: کشاورزی که بهطور سنتی کار میکند، توان اقتصادیاش هم در آن حد نیست که بتواند میلیونها تومان صرف تحقیق روی خاک کند و در عین حال از محققان و کارشناسان وزارت جهاد میخواهیم برای افزایش عملکرد، آموزش لازم را به کشاورزان بدهند
Be the first to comment