هاشمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان: سطح زیر کشت گندم به بیش از ۶ میلیون هکتار می‌رسد/اصلاح قیمت خرید تضمینی راهی برای کاهش واردات

هاشمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

سطح زیر کشت گندم به بیش از ۶ میلیون هکتار می‌رسد/اصلاح قیمت خرید تضمینی راهی برای کاهش واردات

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که سطح زیر کشت گندم تا پایان فصل به بیش از ۶ میلیون هکتار برسد.

سطح زیر کشت گندم به بیش از ۶ میلیون هکتار می‌رسد/اصلاح قیمت خرید تضمینی راهی برای بستن دروازه‌های کشور به روی واردات/تولید گندم جوابگوی بخش صنف و صنعت است

عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به اینکه کشت گندم در استان های جنوبی ادامه دارد، اظهار کرد: برآوردها حاکی از آن است که حداقل کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته باشد.

وی وضعیت سبز مزارع گندم را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در سال زراعی جدید تولید گندم بیش از میزان سال زراعی گذشته است چرا که به سبب اصلاح قانون قیمت خرید تضمینی و افق روشن پیش روی تولید، رغبت کشاورزان به کشت بیشتر شده است.

هاشمی ادامه داد: بنابر پیش بینی های صورت گرفته در سال زراعی جدید، سطح زیر کشت به بیش از ۶ میلیون هکتار برسد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه زمان کشت گندم تابع شرایط اقلیمی است، بیان کرد: اگر آب و هوا خنک باشد، مدت کشت طولانی تر می شود و در صورت بارندگی تا ۱۰ و ۱۵ دی ادامه دارد.

به گفته وی، باتوجه به ابلاغیه شورای نگهبان مبنی بر طرح ۲ فوریتی قیمت گذاری خرید تضمینی محصولات کشاورزی انتظار می رود که برای سال زراعی ۱۴۰۰_۹۹ قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۴ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شود‌.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه تولید گندم به میزان نیاز بخش صنف و صنعت است، بیان کرد: با اصلاح قیمت خرید تضمینی دیگر نیازی به واردات نداریم چرا که هم اکنون تنها تفاوت میان خرید و تولید وجود دارد که با اعلام نرخ منطقی و مراقبت های کشاورزان از فصل کاشت، داشت و برداشت و همچنین انگیزه و رغبت کشاورزان میزان تولید افزایش می یابد.

این مقام مسئول در پایان وضعیت بارش و سبز مزارع را مناسب ارزیابی کرد و گفت: دولت از الان باید منابع خود را تجهیز کند تا همانند سال های گذشته بخشی از گندم تولیدی صرف خوراک دام و طیور نشود که برای ذخایر استراتژیک‌ نیازمند واردات شویم.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*