مدیر جهادکشاورزی کاشمر مطرح کرد: پیش‌بینی افزایش ۳۰ درصدی کشت دیم گندم و جو در کاشمر

مدیر جهادکشاورزی کاشمر مطرح کرد

پیش‌بینی افزایش ۳۰ درصدی کشت دیم گندم و جو در کاشمر

پیش‌بینی افزایش ۳۰ درصدی کشت دیم گندم و جو در کاشمر
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: با توجه به وضعیت مناسب بارندگی در شهرستان، پیش‌بینی می‌کنیم که سطح زیر کشت گندم و جو به صورت دیم نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته باشد.

محمد شجعی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: سطح زیر کشت گندم و جو در شهرستان کاشمر حدود ۱۶۰۰ هکتار است که تقریبا نیمی از آن مربوط به کشت دیم است.

شجعی اظهار کرد: میزان بارندگی در اوایل سال زراعی جاری کمتر از نرمال بود ولی در یک ماه گذشته تا کنون ۴۰ میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳۰ درصد و در مقایسه با آمار بلند مدت حدود ۴۰ درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم و امیدواریم که این بارندگی‌ها همچنان تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های خوبی که تا الان داشتیم و همچنین با توجه به بارندگی‌هایی که در ماه‌های منتهی به پایان سال پیش‌بینی شده و بنا بر این پیش‌بینی میزان بارندگی در حد نرمال یا بیشتر از نرمال خواهد بود، شرایط برای کشت دیم تقریبا مهیا است و ما این آمار را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم تا با اطمینان بیشتری نسبت به کشت دیم اقدام کنند.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر افزود: کشت گندم و جو به صورت آبی از آبان ماه شروع شده و تا پایان آذر ماه ادامه دارد اما کشت به صورت دیم با توجه به اینکه کشاورزان باید برآوردی از میزان بارندگی داشته باشند دیرتر انجام می‌شود و ممکن است تا اواخر دی هم به طول انجامد.

توزیع ۱۰۸ تن بذر اصلاح‌شده گندم و جو بین کشاورزان

شجعی در ادامه از توزیع بذرهای اصلاح‌شده در بین کشاورزان خبر داد و عنوان کرد: به منظور افزایش بهره‌وری و تولید محصول سالم و همچنین جلوگیری از بیماری‌های قارچی، کشاورزان باید از بذور اصلاح‌شده و ضد عفونی شده استفاده کنند که به همین منظور سال جاری حدود ۷۲ تن بذر گندم اصلاح‌شده و ۳۶ تن بذر جو اصلاح شده بین کشاورزان توزیع شد.

وی اظهار کرد: علاوه بر این بذرها و تقریبا دو برابر آن هم بذرهایی بود که خود کشاورزان از بذرهای اصلاح‌شده که سال گذشته مصرف کرده بودند در اختیار داشتند که با توصیه‌های کارشناسان جهاد کشاورزی و تجربه و دانش خودشان بذرها را با انواع قارچ‌کش‌ها ضدعفونی کرده و استفاده کردند.

وی تصریح کرد: در سال زراعی گذشته میزان عملکرد متوسط گندم در واحد سطح ۲ تن و ۶۰۰ کیلوگرم و در جو متوسط عملکرد در واحد سطح ۲ تن و ۲۰۰ کیلوگرم بود که سال جاری با عملیات به زراعی انجام شده و استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی و مکانیزه کردن کشاورزی پیش‌بینی می‌کنیم که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم.

شجعی یادآور شد: سهم گندم و جو از کل محصولات کشاورزی تولید شده در شهرستان کاشمر حدود ۱۰ درصد است که امیدواریم با توجه به اینکه گندم و جو از محصولات استراتژیک هستند و براساس برنامه‌های بلندمدت، این آمار به ۱۵ درصد برسد.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: در بحث افزایش تولید سعی ما بر این است که با آموزش کشاورزان و به کارگیری توصیه‌های کارشناسان کشاورزی راندمان تولید را بالا برده و افزایش عملکرد در واحد سطح را داشته باشیم اما در مراحل بعد از تولید و مراحل فرآوری و پخت و پز و… متاسفانه ضایعات زیادی داریم که در این زمینه کارخانجات تولید آرد باید سعی کنند آرد با کیفیت‌تری تولید کنند همچنین نانوایی‌ها دقت بیشتری در پخت نان داشته باشند تا ضایعات این محصول ارزشمند به حداقل برسد و در نهایت انتظاری که از مردم به عنوان مصرف‌کننده داریم، صرفه‌ جویی و جلوگیری از اسراف نان است.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*