مدیر عامل شرکت غله استان ایلام با حضور در ایسنا خبر داد: افزایش 100 تنی ظرفیت سیلوهای ایلام تا پایان سال/ مصرف آرد در ایلام به کمتر از 10 کیلوگرم رسیده است

مدیر عامل شرکت غله استان ایلام با حضور در ایسنا خبر داد:
افزایش 100 تنی ظرفیت سیلوهای ایلام تا پایان سال/ مصرف آرد در ایلام به کمتر از 10 کیلوگرم رسیده است
مدیر عامل شرکت غله استان ایلام با بیان اینکه تا پایان سال 100 تن ظرفیت سیلوهای استان را افزایش خواهیم داد، گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته سرانه مصرف آرد در استان به کمتر از 10 کیلوگرم رسیده و به زودی سند ارتقاء کیفیت گندم آرد و نان استان ایلام تدوین خواهد شد.

«کامران سلیمان‌پور» با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، با بیان اینکه امسال سالی استثنایی در زمینه خرید گندم بود به طوری که رکورد خرید برای اولین بار در استان شکسته شد، اظهار کرد: بالغ بر 265 هزار تن گندم که از این مقدار 67 هزار تن گندم دروم و 198 هزار تن گندم معمولی از کشاورزان استان خریداری شد.

وجود بالغ بر 210 هزار تن ظرفیت ذخیره‌سازی استاندارد در ایلام

وی با اشاره به اینکه گندم دروم برای مصارف صنعتی است و شرایط حمل، فروش و عرضه در تالار بورس کاملا متفاوت است، افزود: یکی از دغدغه‌هایی که طی چند سال گذشته داشتیم بحث ذخیره سازی استاندار گندم بود چون کیفیت گندم آرد و نان از بذری که کشاورز استفاده می‌کند تا نانی که مردم می‌خرند، یک زنجیره به هم پیوسته است که در ابتدای این راه، ما ذخیره‌سازی گندم را بر عهده داریم.

مدیر عامل شرکت غله ایلام اضافه کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی طی چند سال گذشته در زمینه ذخیره سازی افتاده به نحوی که الان بالغ بر 210 هزار تن ظرفیت استاندارد، ذخیره سازی داریم، به همین خاطر امسال عمده خریدها را در سیلوهای استان نگهداری کردیم و ظرفیت‌های ذخیره سازی کاملا پر شده و بخشی هم بر اساس برنامه‌های حملی که داریم به استان‌های تهران، البرز، گیلان و چهارمحال و بختیاری صادر کردیم.

ارزش ریالی گندم خریداری شده‌ی امسال در ایلام حدود 341 میلیارد تومان است

سلیمان‌پور با بیان اینکه در رابطه با پرداخت بهای گندم خریداری شده، یکی از استان‌های پیشرو بودیم، ادامه داد: ارزش ریالی گندم خریداری شده حدود 341 میلیارد تومان بود که تاکنون 339 میلیارد و 500 میلیون تومان آن پرداخت شده که امیدواریم که مبلغ کمتر از 2 میلیارد تومان مطالبات باقی مانده کشاورزان نیز طی چند روز آینده پرداخت شود.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌ ذخیره سازی ما در استان 8 سیلو است که با پراکنش مناسبی در سطح استان قرار گرفته‌اند، یادآور شد: دو سیلو در شهرستان دهلران با 75 هزار تن ظرفیت، دو سیلو در مهران با 50 هزار تن ظرفیت، یک سیلو در دره‌شهر با 15 هزار تن ظرفیت، یک سیلو در ایوان با 15 هزار تن و دو سیلو نیز در چرداول با 55 هزار تن ظرفیت فعالیت دارند.

تا ابتدای فصل خرید 100 هزار تن به ظرفیت موجود استان اضافه کنیم

مدیر عامل شرکت غله ایلام تصریح کرد: امسال برنامه داریم تا ابتدای فصل خرید 100 هزار تن به ظرفیت موجود استان اضافه کنیم که البته چند مجوز صادر شده و افزایش ظرفیت سیلوهای موجود را داریم که با توجه به پروژه‌هایی که در حوزه کشاورزی استان از جمله در دهلران وجود دارد این اتفاق مثبتی است که امیدواریم سطح زیرکشت مزارع آبی ما افزایش داشته باشد.

سلیمان‌پور با اشاره به اینکه امسال بحثی که شرکت بازرگانی دولتی در زمینه خرید محصولات دارد در زمینه دانه‌های روغنی است، اظهار کرد: ما در این حوزه در سطح استان محصول کلزا را داشتیم و در ابتدای سال تقریبا 2 هزار تن کلزا در مهران و دهلران و آبدانان و دره‌شهر خرید کردیم. تمام وجوه مربوط به این خرید کاملا پرداخت شده و تا اواخر آبان ماه جاری هم برداشت دانه روغنی آفتابگردان را داریم که در سطح شهرستان دهلران خرید را انجام می‌دهیم که به کارخانجات روغن منتقل خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: دانه‌های روغنی چون شرایط خاصی دارند به واسطه اینکه بالغ بر 40 درصد روغن داشته و مقداری رطوبت در آنهاست، امکان ذخیره‌سازی ندارند مگر اینکه خشک شوند که به همین منظور با کارخانجات روغن رایزنی شده تا در کمترین زمان ممکن برداشت کنند و تلاش می‌کنیم هم زمان با خرید نیز فروش کنیم.

سند ارتقاء کیفیت گندم آرد و نان استان ایلام تدوین می‌شود

مدیر عامل شرکت غله ایلام با اشاره به اینکه در زمینه گندم به دنبال تدوین «سند ارتقاء کیفیت گندم آرد و نان استان ایلام» هستیم، گفت: این سند در سه بخش طراحی شده که بخشی از آن مربوط به گندم است که چگونه بتوانیم کیفیت گندم‌ها را افزایش دهیم، بخش دیگر راجع به آرد است و بخش عمده‌ای از آن در رابطه با نان و تکنولوژی پخت نان است که بتوانیم در یک دوره زمانی سه ساله وضعیت آرد و نان استان را اصلاح کنیم.

4 واحد آردسازی در سطح استان فعال است

سلیمان‌پور با بیان اینکه 4 واحد آردسازی در سطح استان داریم، عنوان کرد: در سال 93 تعداد 2 واحد از آنها با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال کاملا بازسازی و خط تولید خود را اصلاح کردند و نواقص دو کارخانه دیگر را نیز برطرف کردیم و نباید فراموش کرد که آرد تولیدی استان به صورت مستمر توسط مرکز پژوهش‌های غلات کشور کنترل و ارزیابی شده و مقایسه کشوری صورت می‌گیرد.

جزء 10 استان برتر هستیم

وی تاکید کرد: مرکز پژوهش‌های شرکت غلات ایران آردهای تولیدی ما را کنترل می‌کنتد که خوشبختانه همیشه و به صورت مستمر در این دو سال جز 10 استان برتر کشور هستیم چون هم تکنولوژی آردسازی ما به روز است و هم اینکه پایه کیفیت گندم مناطق گرمسیری ما بالاست و اگر در مقاطع زمانی خاصی نوسانی در کیفیت آرد به وجود می‌آید ما شرایطی را تدارک دیدیم که کارخانه مجاب است که حتما آرد را تعویض کنند و سعی ما بر این است که آردی خارج از ضوابط استاندارد از کارخانه خارج نشود و وارد پروسه تولید نشود.

مدیر عامل شرکت غله ایلام با اشاره به اینکه 4 واحد آردسازی استان با 50 درصد ظرفیت در حال کار کردن هستند، افزود: خوشبختانه طی مهر ماه سال جاری اولین محموله صادراتی مان را با رعایت تمام استانداردهای لازم به کشور عراق صادر کردیم و توانستیم در مقابل کشوری مانند ترکیه در بازار عراق حضور پیدا کنیم و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم بخش عمده‌ای از این ظرفیت کارخانه‌جات را به بحث صادرات اختصاص دهیم.

ماهانه حدود 5400 تن آرد مصرف می‌شود

سلیمان‌پور به احداث دو کارخانه آردسازی در شهرستان‌های ایوان و مهران اشاره و خاطرنشان کرد: مصرف آرد ما الان حدود 5400 تن در ماه است که سرانه مصرف‌مان حدود 12 کیلوگرم بوده و اقدامات خوبی در 2 سال اخیر صورت گرفته که الان به کمتر از 10 کیلوگرم رسیده تا خودمان را به نرم کشوری نزدیک می‌کنیم.

تمهیدات غله ایلام برای نان زائران اربعین

وی خاطرنشان کرد: در آستانه اربعین تمهیدات بسیار خوبی با هماهنگی کمیته‌ی پشتیبانی اربعین تدارک دیده‌ایم و تخصیص خوبی برای سهمیه آرد اربعین در نظر گرفته‌ایم و در این راستا تعدادی واحد سیار با کمک انجمن‌های خیریه کشور هماهنگ کردیم که در شهر مهران و گمرک مستقر شوند تا بتوانند خدمات‌رسانی کنند.

متاسفانه مردم به سمت آرد سفید گرایش بیشتری دارند

مدیر عامل شرکت غله ایلام گفت: در طی چند سال اخیر متاسفانه اتفاق نامیمونی که در سطح کشور افتاد رفتن مردم به سمت مصرف نان‌های سفید بود که از 5400 تنی که در طی ماه استفاده می‌کنیم حدود 450 تن از این آرد سفید و 5000 تن دیگر آرد خبازی یا همان 15 درصد است و برنامه‌ای که از طریق شورای سلامت پیگیری می‌کنیم این است که تا پایان سال 3 درصد از این سبوس‌گیری کم کنیم و آرد را به 12 درصد برسانیم چون مزایای سبوس است که می‌تواند املاح، مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز مردم را تامین کند.

سلیمان‌پور با تاکید بر اینکه الان بیماری‌هایی مانند دیابت، غیر واگیر و انواع سرطان‌ها و بیماری‌های گوارشی در استان زیاد شده و استباط ما این است که بخشی از این می‌تواند با پخت صحیح نان و سبوس دارد شدن آن برطرف شود، اظهار کرد: با توجه به مزایای سبوس در این زمینه به صورت پلکانی تا پایان سال این کار را انجام می‌دهیم و آرد را با آن درصد سبوس گیری عرضه کنیم که همزمان در سطح کشور این اتفاق خواهد افتاد.

تنوع نان در ایلام، خوب یا بد؟

وی با اشاره به اینکه در استان ایلام تنوع نان زیادی داریم، افزود: از یک جهت خوشحالیم که تنوع نانی داریم و مردم دسترسی به انواع نان دارند و از طرف دیگر هم تامین آرد با کیفیت‌های مختلف برای انواع نان کار ما را سخت کرده به همین دلیل نانواداران معمولا گله‌مند هستند. باید توجه داشت که تامین آرد مورد نیاز همه این نوع نان‌ها برای واحدهای آرد سازی ما سخت می‌شود که امیدواریم واحدهای آرد سازی ما بتوانند نیاز آرد استنان را پوشش دهند.

فعالیت 700 واحد نانوایی در سطح استان

مدیر عامل شرکت غله ایلام با بیان اینکه حدود 700 واحد نانوایی در سطح استان داریم، تصریح کرد: در 3 محور بحث کیفیت نان را دنبال می‌کتیم اعتقاد ما بر این است که اگر ما بتوانیم بحث «نیروی انسانی»، «تجهیزات» و «مواد اولیه» مورد نیاز نانوایی‌ها را تامین و نقشه راه کیفیت مان را در این محورها طراحی کنیم مسیر اصلاح خواهد شد.

فصلی بودن کارگران نانوایی‌ها آموزش را بی‌ثمر کرده است

سلیمان‌پور با اشاره به اینکه آزمایشگاه‌های واحدهای آردسازی را تقویت کردیم و در زمینه نیروی انسانی با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای نیز آموزش جامعی برای کلیه شاغلین واحدهای نانوایی داشتیم، عنوان کرد: چون کارگران نانوایی‌ها فصلی هستند و مرتب تعویض می‌شوند در این زمینه اشکالاتی وجود دارد که امیدواریم آموزش را جدی دنبال کنند که همه شاغلین ما با تخصص‌های مختلف در نانوایی‌ها بتوانند آموزش لازم را فرا گیرند.

60 درصد نانوایی‌های ایلام لواش هستند

وی ادامه داد: 60 درصد از واحدهای نانوایی را واحدهای لواشی تشکیل می‌دهند که به صورت تونلی ریزشی فعالیت دارند که با حرارت مستقیم نان را پخت می‌کنند بعضا حتی این دستگاه‌ها غیر استاندارد هستند که تعداد آنها هم کم نیست و رغیبت زیادی هم برای نان آنها وجود دارد اما این نکته و چالش اصلی ما برای ارتقا کیفیت نان است که در کارگروه‌های مختلف استان مطرح شده و دستگاه‌های متولی نیز ورود کردند با یک سری بانک‌ها هم صحبت شده که در صورت امکان بتوانند واحدهای نانوایی را برای خرید دستگاه‌های جدید کمک کنند.

سلیمان‌پور اضافه کرد: در زمینه نان صنعتی اساس کار دولت بر این است که نان در طی یک دوره زمانی به سمت صنعتی شدن برود الان در حال حاضر بین 10 تا 12 درصد مصرف کشور نان صنعتی است امیدواریم رشد داشته باشد.

از سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی نان صنعتی استقبال می‌شود

وی با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری که در زمینه نان صنعتی بخواهند کار کنند ما حاضریم همکاری کرده و در زمینه تسهیلات هم می‌توانیم تسهیلات یارانه‌ای به این افراد پرداخت کنیم، یادآور شد: کمترین سرانه مربوط به شهرستان‌های ایلام، آبدانان، ایوان و دهلران و بالاترین سرانه مصرف نان در استان مربوط به ملکشاهی، بدره، سیروان، دره‌شهر و چرداول است.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*