رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان:
گندم خوزستان سالم و بدون استفاده از سم تولید میشود
رئیس جهاد کشاورزی خوزستان گفت: فقط یک محموله گندم درشهرستان لالی بود که به خاطر نگهداری در انبار باتری سبب آلوده شدن گندمها به سرب شد و به طور قطع تمام گندمهای تولید شده در خوزستان سالم هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، حسین برزگر در پنجمین جلسه شورای سلامت خوزستان با بیان اینکه 24 مهرماه به مناسبت تاسیس سازمان غذا و دارو به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است اظهار داشت: ایمنی غذا یکی از شاخصههای مهم سلامتی بوده و به معنای دسترسی به غذای سالم و بدون آلودگی است.
وی افزود: بحث امنیت غذایی با اصلاح الگو مصرف درست میشود و بر اساس آمارهای دریافت شده از 100 تن محصولات غذایی تولید شده 35 میلیون تن هدر رفت غذایی داریم که با این میزان میتوان 15 میلیون نفر را از نظر غذایی ساماندهی کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور تصریح کرد: برای نخستین بار درکشور سازمان غذاو داروی دانشگاه جندی شاپور اهواز به مرحلهای از اقدامات پیشگیرانه رسیده است که با استفاده از شبکههای هوشمند میزان هدر رفت مواد غذایی را مورد پالایش قرار میگیرد.
وی به قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: اگر شهروندان از خرید کالای قاچاق خودداری کنند علاوه بر تامین امنیت سلامت خود در برابر بیماریها بلکه به اقتصاد و تولید داخلی نیز کمک میکنند.
برزگر بیماریهای ناشی از غذا در آمریکا را 76 نفر، انگلیس 2 نفر و فرانسه را 750 نفر اعلام کرد و گفت: در کشور ایران آماری در این رابطه وجود ندارد و امیدواریم که واقعا در ایران مرگومیری بابت غذای آلوده نداشته باشیم.
فقهی در ادامه نشست شورای سلامت استان به موضوع مهم گندم و آرد استان پرداخت و گفت: محصول گندم یکی از محصولات پر مصرف مردم ایران بوده و نیاز است که روش نگهداری این محصول در راستای حفظ سلامتی شهروندان اصلاح شود.سیلوها ظرفیت نگهداری 3/2 گندمهای برداشت شده از سطح مزارع را دارد و مابقی در انبارهای بدون شرایط مطلوب نگهداری میشوند.
وی افزود: در بررسیهای انجام شده هنگامی که گندمها درسیلوها نگهداری میشود هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند اما در تعاونی روستاها به دلیل نگهداری گندمها در انبارهای نامطلوب و قرار گرفتن برابر عوامل جوی فاسد و خراب میشوند و پرونده یکی از شهرهای استان به خاطر آلودگی گندم در مراجع غذایی است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و داروی دانشگاه جندی شاپور با بیان اینکه درسطح خوزستان 8 سیلوی گندم در حال فعالیت است، عنوان کرد: محصول گندم باید بلافاصله بعد از برداشت در سیلوها نگداری شود اما به دلیل بالا بودن هزینه نگهداری درسیلوها این اقدام انجام نمیشود و تقاضا داریم که از بخش خصوصی برای نگهداری گندم و آرد دعوت شود.
رئیس جهاد کشاورزی خوزستان نیز در ادامه به سخنان مدیر نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و دارو واکنش نشان داد و گفت: طرح کردن مشکلات مربوط به گندم در دستور کار جلسه امروز نبود و این موضوع ابتدا باید در یک جلسهای جدا و با حضور کارشناسان مختلف برای پاسخگویی به بررسیهای شما مطرح میشد.
کیخسرو چنگلوایی افزود: شرایط برداشت گندم در خوزستان نسبت به سایر استانها متفاوت است و یک روز برداشت خوزستان برابر با یک استان دیگر است و به طور قطع تمامی گندمهای تولید شده درخوزستان سالم هستند.
وی افزود: خوزستان در زمینه تولید گندم از هیچگونه سمی استفاده نمیکند و به دلیل برخورداری از کیفیت بالا به 23 استان دیگر صادر میشود. بعد از یازده سال به خودکفایی در تولید گندم رسیدیم و اگر گندمی در انبارها باقی مانده است به دلیل این است که هر استانی قصد مصرف محصول خود را دارد.
رئیس جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به پرونده محموله گندم در مراجع غذایی گفت: فقط یک محموله گندم درشهرستان لالی بود که به خاطر نگهداری در انبار باتری سبب آلوده شدن گندمها به سرب شد و درست نیست جلوی اصحاب رسانه حاضر در جلسه تمام گندم استان را آلوده تلقی کرده و کشاورزان را متضرر کنید.
وی با اشاره به هزینه نگهداری گندم در سیلوها عنوان کرد: سیلوها بر خلاف سایر مراکز خرید گندم هزینه کرایه دریافت میکنند و هیچ مشکلی ندارند و ما نیز مخالف حضور بخش خصوصی نیستیم بلکه حاضریم که از بخش خصوصی حمایت کنیم.
Be the first to comment