مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان خبر داد:
پیشبینی مبارزه 130 هزار هکتاری علیه آفت سن در زنجان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان زنجان از پیشبینی مبارزه 130 هزار هکتاری علیه آفت سن در استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، رباب شبخیز در جمع خبرنگاران از آغاز مبارزه با سن گندم در شهرستان ابهر خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر کارشناسان و شبکههای مراقبت به طور مستمر در حال پایش مزارع در سراسر استان هستند تا به محض تخلیه اماکن و به نرم رسیدن تراکم، مبارزه علیه آفت سن آغاز شود.
این مسئول با اشاره به پیشبینی مبارزه 130 هزار هکتاری علیه آفت سن طی سالجاری در این استان، ادامه داد: کشاورزان و گندمکاران در همه شهرستانها آمادگی مبارزه با این آفت را داشته باشند تا به محض اعلام کارشناسان، اقدام به سمپاشی مزارع کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته عملیات مبارزه با سن گندم در استان زنجان به 95 هزار هکتار رسید، افزود: کشاورزان در مبارزه با آفت سن گندم حتما مطابق با توصیههای کارشناسان مراکز جهادکشاورزی و شبکههای مراقبت عمل کرده و همکاریهای لازم را داشته باشند.
شبخیز، اهمیت مبارزه به موقع با آفت سن به ویژه سن مادر را مورد تاکید قرار داد و افزود: سمپاشی و مبارزه به موقع علیه این آفت در کنترل و مقابله با آن بسیار تعیین کننده است، به طوری که هر چه در مبارزه با سن مادر موفقتر عمل شود به همان میزان جمعیت سن پوره کمتر شده و عملیات مبارزه با پوره کاهش پیدا خواهد کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: عملیات مبارزه با سن مادر باید قبل از تخمریزی انجام گرفته و زمانی آغاز شود که حدود 80 تا 90 درصد اماکن تخلیه شده باشد. در غیر این صورت مبارزه و سمپاشی علیه آفت بیفایده خواهد بود.
وی، تشخیص زمان دقیق مبارزه با آفت سن را بسیار مهم دانست و یادآور شد: سمپاشی بهتر است در ساعات اولیه صبح انجام گرفته و از سمپاشی در شرایط وزش باد خودداری شود. همچنین گندمکاران باید از فرصتهای محدود به وجود آمده برای مبارزه نهایت استفاده را ببرند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: در صورت کوتاهی در انجام به موقع عملیات مبارزه با سن، آفت مجددا به اماکن برگشته و در نهایت با افزایش جمعیت آفت، عملیات مبارزه برای سالهای بعد دشوارتر خواهد شد.
شبخیز با بیان اینکه سال گذشته در مبارزه با آفت سن گندم در استان زنجان بسیار موفق عمل شد و گزارش سنزدگی در حد بسیار پایین بوده است، تاکید کرد: چنانچه کشاورزان در مبارزه با آفت سن کوتاهی کنند مراکز خرید، گندم سنزده را خریداری نکرده و در صورت خرید نیز کشاورز مجبور به تحویل گندم با قیمت پایین خواهد شد.
Be the first to comment