معاون شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 13 خبر داد: آغاز خريد گندم در همدان از 11 تيرماه سال جاري

معاون شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 13 خبر داد:
آغاز خريد گندم در همدان از 11 تيرماه سال جاري
معاون شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 13 از آغاز خريد گندم از 11 تيرماه سال جاري تا آبان ماه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان،  علی رحمانی‌فر ظهر امروز در کارگروه امور اقتصادی و تولیدی بخش کشاورزی شهرستان همدان اظهار کرد: در ارتباط با خرید گندم تا پایان روز گذشته 265 هزار و 695 تن خرید گندم در سامانه ثبت شده که در استان کاهش 33 درصدی خرید گندم را نشان می‌دهد.

وی افزود: میزان خرید گندم ثبت شده در شهرستان همدان 27 هزار تن تاکنون بوده که 34 درصد کاهش خرید گندم را نسبت به سال گذشته در همدان نشان می دهد.

معاون شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 با بیان اینکه مراکز خرید گندم در شهرستان همدان در حال حاضر آمادگی کامل دارند، ادامه داد: سیلوی مفتح به عنوان نخستین نقطه در استان از 11 تیرماه سال جاری شروع به خرید گندم از کشاورزان کرده و فامنین به عنوان اولین جایگاه خرید گندم تاکنون در همدان شروع به فعالیت کرده است.

رحمانی‌فر اضافه کرد: با اعلام کمیته کارشناسی در هر نقطه‌ای از استان که ضرورت بوده بلافاصله انباری برای خرید گندم در نظر گرفته شده که طی گزارشات انجام شده در روستای یکنه یک فقره انبار خرید گندم بدون مجوز با تذکر کتبی و شفاهی پلمب شده است.

وی اضافه کرد: در روستای عبدالرحیم نیز طبق گزارشات گندم خریداری شده به نام این مرکز بارگیری شده که به تخلفات بارگیری به نام این مرکز رسیدگی شده است.

رحمانی‌فر با بیان اینکه بیش از 66 هزار تن گندم براساس مستندات برای خریداری از کشاورزان محاسبه شده است تصریح کرد: این پیش بینی براساس افت بارش‌ها و عدم بارش بهاره برآورد شده است.

وی با بیان اینکه در  10 سال گذشته 45 درصد از میزان تولید برای میزان خرید گندم لحاظ می شد بیان کرد: در حال حاضر 70 درصد از میزان تولید میزان خرید گندم در نظر گرفته شده که در 10 سال گذشته این درصدها تفاوت پیدا کرده است.

رئیس اداره فنی و زیربنایی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان همدان نیز اظهار کرد: یکی از سیاست‌های مدیریت کشاورزی اصلاح آبیاری نوین و تحت فشار است که موجب بهبود مدیریت مصرف، افزایش راندمان آبیاری و ایجاد بستری مناسب در بخش کشاورزی از بالقوه به بالفعل می شود.

عزیز حسنی ادامه داد: با آبیاری تحت فشار  مصرف کود و سم تا 25 درصد کاهش پیدا می‌کند و راندمان آبیاری از 35 درصد به بالای 50 درصد افزایش می یابد.

وی با اشاره به اینکه پتانسیل آب تامینی در اراضی کشاورزی استان 640 میلیون متر مکعب است گفت: طبق بررسی کارشناسان برای آبیاری کامل اراضی همدان 780 میلیون متر مکعب آب نیاز است که حدود یک‌میلیون متر مکعب کسری آبیاری داریم که خوشبختانه از 26 هزار هکتار از اراضی زیر کشت 16 هزار و 500 هکتار زیرکشت آبیاری تحت فشار است.

حسنی با بیان اینکه طبق تعهد باید سالانه 66 میلیون متر مکعب صرفه‌جویی در مصرف آب ایجاد شود خاطرنشان کرد: سهمیه امسال صرفه جویی در یک‌هزار و 395 هکتار است که تاکنون 432 هکتار آن به مرحله اجرا رسیده است در حالی که سهمیه صرفه جویی آب در سال گذشته برای یک‌هزار و 265 هکتار 90 درصد آن تحقق یافته است.

رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان همدان نیز اظهار کرد: تاکنون 16 هزار و 350 تن گندم در 6 مرکز تعاون روستایی جمع آوری شده که با توجه به حجم برداشت گندم کشاورزان و ارسال آن به مراکز مورد نظر انبارها زودتر از موعد پر شده است.

مسعودعلی سعیدی ادامه داد: در انبار عبدالرحیم نیز با ظرفیت بیش از 500 تن بیشتر از این مقدار پذیرش گندم صورت نگرفت و همین امر موجب شد که 2 هزار تن گندم به خارج از استان برود.

وی خاطرنشان کرد: هدف تعاون روستایی این است که مقدار خرید گندم در شهرستان همدان افزایش یابد اما متاسفانه به دلیل دستی بودن برداشت گندم در برخی روستاها گندم هنوز برداشت نشده که تا پایان آبان ماه این فرصت وجود دارد.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*