افزایش سه برابری ذخیره گندم استان مرکزی در دولت یازدهم
اراک – ایرنا – معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: ذخیره محصول گندم این استان امسال نسبت به سال 92 حدود سه برابر افزایش یافته است.

غلامرضا ملکی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون 400 هزار تن ذخیره گندم در سیلوهای استان مرکزی وجود دارد که این رقم در پایان فصل برداشت گندم در سال 92 حدود 140 هزار تن بوده است.
وی با یادآوری وجود برخی نگرانی های قبل از فصل برداشت گندم در سال 92 برای تامین گندم مورد نیاز استان ادامه داد: با توجه به مصرف سالانه 150 هزار تنی گندم در این استان هم اینک مصرف سه سال گندم استان در سیلوها ذخیره سازی شده است.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خاطر نشان کرد: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم متناسب با مشقت کشاورزان از هشت هزار ریال از سال 92 به 13 هزار ریال در سالجاری، اعلام به موقع قیمت های خرید تضمینی گندم در شهریور ماه و پرداخت یارانه برای حمایت از کشاورزان توسط دولت از مهمترین عوامل افزایش تولید در این مدت بوده است.
ملکی گفت: هم اینک 650 هزار تن ظرفیت سیلوی استاندار ذخیره سازی گندم توسط بخش خصوصی و با هدایت دولت در این استان ایجاد شده است که با توجه به وجود ظرفیت 250 هزار تنی سیلوها در سال 92، این ظرفیت حدود سه برابر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: هر ساله واردات گندم از سایر استان ها به استان مرکزی انجام می شود در صورتی که سال 92 این واردات به منظور تامین کمی گندم مورد نیاز استان انجام می شد و هم اینک این واردات به دلیل اقلیم این استان به صورت کیفی و افزایش هرچه بیشتر کیفیت نان تولیدی نانوایی ها انجام می شود.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی افزود: از نظر کمیت مشکل گندم در استان وجود ندارد و نیاز است توسط کشاورزان و سازمان ها سیاست هایی برای کیفی سازی هرچه بیشتر تولید گندم در استان اتخاذ و از هدر رفت منابع و هزینه ها جلوگیری شود.
ملکی ثابت ماندن قیمت نان در چند سال اخیر را از جمله مشکلات نانوایی ها عنوان کرد و گفت: این مهم مشکلاتی را برای این قشر به همراه داشته است.
وی با یادآوری خرید 160 هزار تن گندم در سالجاری افزود: تا کنون 70 درصد خرید تضمینی گندم در استان مرکزی انجام شده است و پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت 250 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شود.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خاطر نشان کرد: تا کنون 160 میلیارد ریال بهای گندم خریداری شده از کشاورزان پرداخت و تلاش شده است این پرداخت ها به صورت درصدی انجام شود تا کشاورزان بیشتری از این مبالغ بهره مند شوند.
استان مرکزی سالانه 150 هزار تن گندم در بخش آرد و نان مصرف می کند.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
Be the first to comment