مُدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کُردستان: ۹۴ مرکز خرید آماده دریافت گندم هستند/ گندم نامرغوب و آلوده خریداری نمی‌شود

مُدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کُردستان:

۹۴ مرکز خرید آماده دریافت گندم هستند/ گندم نامرغوب و آلوده خریداری نمی‌شود

مُدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کُردستان گفت: امسال ۹۴ مرکز آماده خرید گندم از گندمکاران کُردستانی هستند که ۷۳ مرکز مربوط به اتحادیه شرکتهای تعاونی و مابقی سیلو‌ها و مراکز بخش خصوصی هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستـــــان، جمال صالحی، عصر دیروز در نشست هماهنگی خرید گندم شهرستان قروه، افزود: ۵۵۶ هزار و ۵۰۰ هکتار زمینهای کشاورزی استان در سال زراعی جاری به کشت گندم اختصاص یافته است که پیش بینی می‌شود ۶۵۰ هزار تُن گندم از آن برداشت شود.۹۴ مرکز خرید آماده دریافت گندم هستند/ گندم نامرغوب و آلوده خریداری نمی‌شود
وی با بیان اینکه کُردستان در سال گذشته، رتبه چهارم برداشت و خرید گندم را در بین استانهای کشور به دست آورده است، تصریح کرد: با توجه به کاهش برداشت ناشی از سرمازدگی، میزان خرید نیز با کاهش چشمگیری مواجه می‌شود که پیش‌بینی‌ها حاکی از خرید ۵۰۰ هزار تُن گندم است.
به گفته صالحی سال گذشته، یک میلیون تُن گندم در کُردستان تولید و ۸۵۶ هزار تُن مازاد آن از کشاورزان خریداری شد.
وی از آمادگی کامل مراکز خرید و انبارهای نگهداری گندم در استان خبر داد و تصریح کرد: ناظران فنی در راستای حمایت از حقوق گندمکاران در مراکز خرید گندم حضور دارند که گندم تولیدی کشاورزان به قیمت تضمینی هزار و ۳۰۰ تومان با ۴ درصد اُفت مفید و ۲ درصد اُفت غیرمفید خریداری شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: تا ۲ درصد سن زدگی، مشمول کسر ب‌ها نمی‌شود، امّا بیشتر از آن به ازای هر درصد سن زدگی، ۱۵۰ ریال کسر می‌شود.
به گفته این مسئول، امسال کلیه مراکز خرید، مؤظف به تهیه اینترنت برخط هستند و به محض تحویل گندم، بلافاصله وارد سامانه جامع شرکت بازرگانی دولتی شده تا در پرداخت وجه گندم تسریع شود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی، گندم سنواتی، کپک زده، گازوییلی، سم زده و وارداتی تحویل گرفته نمی‌شود.
مُدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کُردستان افزود: پارسال بیجار با تحویل ۲۳۶ هزار تُن و قروه با ۱۵۰ هزار تُن به ترتیب اولین و دومین شهرستانهایی بودند که بیشترین میزان تحویل گندم را داشتند.
وی افزود: عاملیت خرید گندم با بانک کشاورزی است که امیدواریم دولت با تأمین منابع مورد نیاز، پرداخت بهای گندم کشاورزان را به موقع انجام دهد.
فرماندار قروه هم گفت: بستر سازی برای جمع آوری محصول یکی از مهمترین دغدغه‌های مسئولین است که باید با برنامه ریزی درست، مشکلات برداشت و خرید و انتقال گندم را کاهش دهیم.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*