برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی چالش های کیفیتی نان، با حضور سیدمحمدرضا مرتضوی (رییس کانون صنایع غذایی ایران و رئیس انجمن آردسازان ایران) و دکتر فروزان صالحی (کارشناس دفتر بهود و تغذیه وزارت بهداشت) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
در این برنامه سیدمحمدرضا مرتضوی با اشاره به میزان سبوس گیری در آردهای کل کشور، گفت: میزان میانگین سبوس گیری در آردهای کل کشور، ۱۳ و نیم در صد است؛ به طوری که درصد استخراج آرد از میزان کل گندم کشور نزدیک به ۸۶ درصد است.
وی در مقایسه ی آردهای ایرانی با سایر کشورهای دنیا اظهار داشت: مجموعه ی آردی که در داخل کشور استفاده می شود، به مراتب سیاه تر از سایر کشورها بوده و به همین میزان از سبوس بیشتری تسکیل شده است.
رئیس انجمن آردسازان ایران همچنین در ادامه افزود: به دلیل محبوبیت نان های تخت در کشور، می توان از آردهای با سبوس بالا و تیره رنگ را به راحتی در پروسه ی طبخ نان به کار برد.
وی در خصوص ویژگی های نان سنگگ توضیح داد: نان های سنگگ امروزی از اصل خود که رنگ های تیره ای داشته اند فاصله گرفته است، به طوری که با ایجاد تغییرات گوناگون در پخت این نان میزان کیفیت و طراوت آن کاهش پیدا کرده است.
سیدمحمدرضا مرتضوی با تاکید به گسترش تولید و مصرف داخلی در کشور، گفت: خوشبختانه امروزه در کشور آردهای مورد استفاده تماما از گندم های داخلی تولید می شوند.
در ادامه ی برنامه گفت و گوی اجتماعی دکتر فروزان صالحی از طریق تماس تلفنی با اشاره به این که قوت غالب تغذیه مردم ایران را نان تشکیل می دهد، گفت: ارتقای کیفیت نان در جامعه ی ایران همواره باعث ارتقا و رشد سلامت در کشور خواهد شد.
وی با بیان این که آردهای امروزی میزان سبوس سال های گذشته را ندارند، عنوان کرد: به دلیل میزان کیفیت گندم های امروزی پروسه ی سبوس گیری به اندازه ای بیشتر از سال های گذشته انجام می شود.
کارشناس دفتر بهود و تغذیه وزارت بهداشت در خصوص افت کیفیت نان در کشور، خاطر نشان کرد: متاسفانه امروزه کیفیت نان ها ایرانی به دلیل وجود بیش از حد سبوس به میزان چشمگیری پایین آمده است.
وی با بیان این که موضوع تغذیه یکی از مهم ترین عوامل در سلامتی افراد به حساب می آید، اظهار داشت: سبوس های موجود در آردهای گندم از مهم ترین عوامل تغذیه هستند، به طوری که هر نوع تغییر و اختلال در سبوس می تواند تاثیر بسیار و مستقیمی را بر رشد و کاهش بیماری ها غیر واگیر بگذارد.
فایل صوتی برنامه گفت و گوی اجتماعی از وبگاه شبکه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، متذکر می شود که این برنامه در ایام هفته از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه ی رادیویی گفت و گو پخش می شود
Be the first to comment