معاون شرکت بازرگانی خبر داد: آغاز برداشت گندم/ احتمال تکرار خودکفایی

معاون شرکت بازرگانی خبر داد:

آغاز برداشت گندم/ احتمال تکرار خودکفایی

برداشت گندم سنتی در روستای چپانلو شیروان - خراسان شمالی

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی از خرید بیش از یک میلیون و ۸۲۰ هزار تنی گندم از ۱۱ استان کشور خبر داد و گفت: به نظر می‌رسد رکورد تولید گندم پارسال تکرار شود و تولید دانه‌های روغنی افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته باشد.

حسن عباسی معروفان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از ابتدای فصل برداشت گندم تاکنون بیش از یک میلیون و ۸۲۰ هزار تن از این محصول استراتژیک از ۱۱ استان کشور خریداری شده است که ارزشی بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد تومان داشته و به صورت روزانه مطالبات آنها در حال پرداخت است.

وی با بیان اینکه مطالبات کشاورزان که همان بهای محصول‌شان است به محض ورود اطلاعاتش به سامانه بانک کشاورزی پرداخت می‌شود، افزود: گرچه هم‌اکنون میزان خرید تضمینی نسبت به سال گذشته سه درصد رشد منفی به دلیل برخی شرایط آب و هوایی و تاخیر در برداشت گندم مواجه بوده‌ایم، با توجه به شرایط اقلیمی و میزان تولید مناسب پیش‌بینی می‌شود خرید تضمینی گندم مانند سال گذشته از ۱۱ میلیون تن عبور کند.

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ادامه داد: استان خوزستان با یک میلیون و ۲۲۰ هزار تن بیشترین میزان خرید تضمینی را در میان استان‌های دیگر به خود اختصاص داده است و پس از آن استان‌های فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، ایلام، بوشهر، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، هرمزگان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی دیگر مناطقی هستند که خرید تضمینی گندم از کشاورزان آغاز شده است.

عباسی معروفان با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تولید و خرید تضمینی دانه‌های روغنی در سال جاری با افزایش بیش از صددرصدی به ۴۳۰ هزار تن برسد، گفت: هم‌اکنون بالغ بر ۳۱ هزار تن دانه روغنی مانند کلزا از کشاورزان خریداری شده است که در این زمینه نیز خوزستان با ۱۸ هزار تن رتبه نخست را دارد و پس از آن استان‌های ایلام،‌ کرمان و فارس قرار دارند.

وی اعلام کرد: ارزش دانه‌های روغنی خریداری شده تاکنون ۸۶ میلیارد تومان بوده که تاکنون بیش از ۹۰ درصد آن به کشاورزان پرداخت شده است و پیش‌بینی می‌شود در این زمینه نیز رکوردشکنی قابل توجهی داشته باشیم.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*