ظرفیت ذخیره گندم سیلوهای استان ایلام 100 هزار تن افزایش یافت

ظرفیت ذخیره گندم سیلوهای استان ایلام 100 هزار تن افزایش یافت

ایلام – ایرنا – مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی ایلام گفت: ظرفیت ذخیره سازی در سیلوهای استان ایلام در سال زراعی جاری به 335 هزار تن افزایش می باید که از این میزان 100 هزار تن ظرفیت ذخیره سازی جدید است.

کامران سلیمان پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص امکانات تعبیه شده در سیلوهای این استان اظهار کرد: این افزایش ظرفیت در قالب پنج طرح در شهرستان های دهلران، آبدانان و دره شهر و چرداول ایجاد شده است.
وی افزود: برای ساخت سیلوهای ذخیره سازی گندم جدید در این استان از نظر تجهیزات و امکانات از بهترین تکنولوژی های روز دنیا استفاده شده است.
سلیمان پور میزان نیاز سالانه گندم مصرفی در این استان را بین 80 تا 100 هزار تن تخمین زد و تاکید کرد: گندم تولیدی استان ایلام از مرغوب ترین و با کیفیت ترین ارقام گندم کشور است که مازاد آن به استان های دیگر صادر می شود و این استان نیازی به وارد کردن گندم از دیگر نقاط کشور ندارد.
وی در مورد گندم دروم تولید کشاورزان ایلامی هم گفت: گندم دورم که مصرف صنعتی دارد در طول سال 50 هزار تن در این استان تولید می شود که به کارخانه های تولید ماکارونی و رشته های خوراکی صادر می شود.

** مطالبات کلزا کاران به موقع پرداخت می شود
سلیمان پور در مورد ذخیره سازی دانه روغنی کلزا هم که عملیات برداشت آن از اواخر فرودین آغاز شد، گفت: هفت مرکز خرید این شرکت برای خرید و ذخیره سازی دانه روغنی کلزا آماده هستند و با توجه به فساد پذیری بالای این دانه تلاش داریم که همچون سال گذشته ضایعات این محصول راهبردی را به صفر برسانیم.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت کشت کلزا و توسعه این محصول دولت تمهیدات مختلف تشویقی را برای کشاورزان در نظر گرفت که پرداخت تسهیلات، خرید تضمینی محصول و پرداخت به موقع بهای کلزا به کشاورزان از جمله این تمهیدات است.

** هر واحد نانوایی برای دوگانه سوز کردن به 100 میلیون ریال نیاز دارد
وی در مورد دو گانه سوز شدن نانوایی ها در این استان اظهار کرد: از نظر قانون سازمان صنعت، معدن و تجارت متولی اصلی دوگانه سوز شدن نانوایی ها است و باید حداقل 20 درصد از کل نانوایی های استان دوگانه سوز باشند.
سلیمان پور یادآور شد: هر واحد نانوایی برای دوگانه سوز کردن خود و تامین تجهیزاتی چون منبع آب، ژنراتور برق اضطراری به حداقل 100 میلیون ریال نیاز دارد که تهیه این مقدار پول برای مالکان نانوایی ها سخت است.

** انجام افزایش سبوس و غنی سازی آرد در استان صورت می گیرد
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ایلام گفت: براساس مصوب شورای سلامت استان و کارگروه آرد و نان باید سبوس گیری آرد به سه درصد کاهش یابد و این برنامه از اول بهمن پارسال انجام گرفت و مصوب شده هر ماه یک درصد از سبوس آرد کاهش یابد.
وی با بیان اینکه باید میزان سبوس آرد از 15 درصد سابق به 12 درصد برسد که اکنون 13 درصد است، افزود: افزایش سبوس در آرد کیفیت نان را حفظ و تنها مقداری رنگ آن را تیره تر از حد معمول می کند.
سلیمان پور اضافه کرد: همچنین در آرد مصرفی استان عملیات غنی سازی شامل افزایش آهن و اسیدفولیک انجام می گیرد ضمن اینکه استفاده از مخمر و افزودنی های غیرمجازی چون جوش شیرین و جوهر قند در تولید نان استان نیز ممنوع است.
به گفته وی، با توجه به ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و بلانکیت در تهیه نان که سلامت مصرف کنندگان را به مخاطره می اندازد، در صورت مشاهده بکارگیری این افزودنی ها در واحدهای تولید نانوایی، با فرد خاطی برخورد قاطع و وی تحویل مراجع قضایی می شود.

** عدم رعایت موازین بهداشتی عمده تخلف واحدهای نانوایی است
وی گفت: همه واحدهای نانوایی استان توسط گشت های نظارتی شرکت غله و امور بازرگانی یا گشت های مشترک بین این شرکت و دستگاه های مرتبطی چون غذا و دارو، مرکز بهداشت، تعزیرات حکومتی و صنعت معدن و تجارت همواره مورد نظارت و بازرسی قرار می گیرند.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ایلام یادآور شد: عمده تخلف های صورت گرفته در واحدهای نانوایی استان ایلام مربوط به کم فروشی، گران فروشی و عدم رعایت مسائل بهداشتی است.
به گزارش ایرنا، در استان ایلام 700 واحد نانوایی سنتی و ماشینی فعالیت دارد و عمده ترین نان های تولید شده در استان ایلام را نان های سنگک، لواش، تافتون، ریزشی، تونلی تشکیل داده است.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*