رئیس جهادکشاورزی شهرستان خرمدره:
کشاورزان، مبارزه با آفت سن گندم را جدی بگیرند
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرمدره گفت: برای تولید گندم مرغوب، کشاورزان باید مبارزه با سن گندم بهصورت کارشناسی شده و در زمان و مکان مناسب را جدی بگیرند.
«علیرضا اسداللهی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ریزش اولیه سن از مزرعه یک هکتاری گندم دیم روستای الوند در شهرستان خرمدره، اظهار کرد: در این مزرعه سه عدد سن نر مشاهده شد که حاکی از ریزش اولیه آفت مذکور است.
وی با اشاره به نحوه خسارت آفت سن گندم، گفت: این آفت در سه سن مادر، مرحله پوره و سنهای بالغ نسل بهاره است که بیشترین ریزش سنهای مادر در موقع پنجهزنی گندم است.
این مسئول در ادامه یادآور شد: تغذیه سن مادر از جوانههای مرکزی سبب زردی و پژمردگی گندم میشود.
وی تصریح کرد: مرحله دوم خسارت به وسیله پورههای سنین مختلف انجام میشود. پورههای سن اول و دوم تغذیه میکند و در مراحل بعدی پورگی برای تکمیل رشد خود از ساقه، برگ و محصوصاً از شیره سبز خوشههای گندم تغذیه میکنند.
اسداللهی با اشاره به مرحله سوم خسارت این آفت، تصریح کرد: این مرحله مربوط به حشرات بالغ نسل جدید است که برای ادامه رشد و توانایی پرواز به ارتفاعات کوهستانی و استراحت احتیاج به تغذیه کافی از دانههای خوشه گندم دارند.
وی با توصیه اکید به کشاورزان جهت مبارزه با سن مادر در زمان مناسب، تصریح کرد: زمان مبارزه با سن مادر وقتی است که بیشترین جمعیت سنهای موجود در اماکن زمستان گذران محل خود را ترک و تخلیه کرده باشند و در مزارع گندم قبل از مرحله تخمریزی باشند که این امر باید مورد توجه جدی کشاورزان قرار گیرد.
اسداللهی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گندم یک محصول استراتژیک برای کشور محسوب میشود، از اینرو مبارزه با این آفت در زمان مناسب و بهصورت کارشناسی دارای اهمیت ویژهای است.
Be the first to comment