به گزارش افکارنیوز، عباس کشاورز در حاشیه هشتمین همایش بین المللی نهاده های کشاورزی با هدف تولید معیشتی و اقتصاد پایدار، درباره دلایل تاخیر 5 ماهه دولت در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اظهار کرد: یکی از ابزارهای اقتصادی بخش کشاورزی قیمت تضمینی محصولات کشاورزی است که این امر در مراقبت کشاورزان از محصولاتشان تاثیر گذار است.

وی افزود: در سفرهای اخیرم به استانهای کشور نگرانی های زیادی درباره تاخیر دولت در اعلام نرخ خرید تضمینی وجود دارد زیرا این امر باعث  تردید کشاورزان در مراقبت از محصولاتشان شده است.

وی افزود: از دولت و مسئولان ذیربط خواسته می شود که نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را هرچه سریعتر اعلام کنند زیرا تداوم این امر شرایط نامناسبی را برای بخش کشاورزی به همراه دارد.

*به انتظارات کشاورزان حد اقل در چهار چوب قانون توجه شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در جلسه شورای اقتصاد، مشکلات قشر خدمتگذار و قانع جامعه یعنی کشاورزان مطرح و از مسئولان خواسته شد که حداقل به انتظارات آنها در چارچوب قانون توجه کنند.

وی تصریح کرد: براساس قانون نرخ تضمینی باید حداقل معادل نرخ تورم در نظرگرفته شود که ما نیز انتظاری بیش از این از مسئولان نداریم.

وی گفت: کشاورزان به جای اینکه برنامه ریزی لازم برای استفاده از علف کش ها ، کود سرک، کنترل آبیاری و تغذیه گیاه و سایرامور لازم در زمینه برداشت داشته باشند هنوز نگران قیمت خرید تضمینی هستند.

کشاورز تاکید کرد: برداشت گندم در خوزستان زودتر از سایر استان های کشور آغاز می شود بنابراین باید نگرانی های کشاورزان از این بابت برطرف شود.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در نهایت  باید تا پایان شهریورماه توسط شورای اقتصاد اعلام و ابلاغ می شد اما اکنون با گذشت بیش از 5 ماه هنوز اعلام نشده است.

وی در ادامه گفت: از سخنگوی دولت سوال کنید چرا تاکنون قیمت قطعی خرید تضمینی گندم اعلام نشده است؟

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: از دولت و شورای اقتصاد خواهش می کنم این نگرانی را به گونه ای که در شأن دولت است ، رفع کند.

* نرخ کود اوره آزاد می شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه در باره آزاد سازی نرخ کودهای کشاورزی  گفت: از مجموع 8 رقم کود شیمیایی که در میان کشاورزان توزیع می شود تاکنون یک نوع کود آزادسازی شده و این برنامه ریزی وجود دارد کود اوره نیز در صورت مهیا بودن شرایط آزاد شود.

وی تصریح کرد: مسئولیت تامین کودکشاورزی نیز باید از ادولت  به بخش خصوصی واگذار شود. در این راستا یک نوع کود شیمیایی تحت عنوان “سولفات پتاسیم” آزادسازی و به بخش خصوصی واگذار شده است.

کشاورز با اشاره به نیاز کشور به کود های شمیایی گفت: نیاز مصرفی بخش کشاورزی کشور به کود سولفات پتاسیم بین 200 تا 250 هزارتن در قالب گرانول، مایع و پودری است.

کشاورز با اشاره به اینکه کود اوره 60 تا 70 درصد مصرف کود کشور را برعهده دارد تصریح کرد: مصرف سالیانه کود اوره بیش از یک میلیون و  400 هزارتن در دستور کار است که البته این مهم به ثبات قیمت جهانی این محصول نیز بستگی دارد.