مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13: نان همدان در کشور به لحاظ کیفی رتبه خوبی دارد

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13:

نان همدان در کشور به لحاظ کیفی رتبه خوبی دارد

خبرگزاری فارس: نان همدان در کشور به لحاظ کیفی رتبه خوبی دارد

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 گفت:‌ همچنان نان تولیدی همدان از لحاظ کیفی در سطح کشور رتبه خوبی دارد.

علیرضا رنجبرضرابی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به بررسی کیفیت آرد و نان تولیدی استان همدان اظهار کرد: به منظور سنجش کارشناسی کیفیت شاخص های حسی نان، نوع آرد مصرفی و مصرف جوش شیرین «آزمایش PH» شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 همدان هر ماهه از سه درصد وحدهای نانوایی استان انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ با در نظر گرفتن پراکنش جغرافیایی واحدهای نانوایی و نوع نان تولیدی ‌از طریق نمونه برداری مطابق با استاندارد، نمره کیفیت نان و همچنین میزان عدد PH آن تعیین و به مرکز پژوهش های غلات ارسال می‌شود.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه13 با اشاره به پارامترهای ارزیابی کیفی نان که به کمک حواس پنجگانه  مورد سنجش قرار می‌گیرد، گفت:  بر اساس دستورالعمل مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران این پارامترها شامل مواردی نظیر فرم و شکل، ویژگی‌های سطح زیرین و رویی نان، رنگ و طعم و مزه، عطر و بو، قابلیت جویدن و بافت نان است.

وی با بیان اینکه برای هر یک از این خصوصیات ضریب اهمیتی در نظر گرفته شده که با ضرب کردن آن در امتیاز هر شاخص (از 5 نمره) و به دست آوردن جمع کل، نمره کیفی نان حاصل می‌شود، افزود:‌  فاصله نمره کیفی نان با 100 نشان دهنده کیفیت نان است.

رنجبرضرابی با اشاره به مقایسه میانگین نمره کیفی نان همدان با میانگین کشوری در سه ماهه پائیز امسال برای انواع نان گفت:‌ میانگین نمره کیفی کشوری نان لواش در سه ماهه پائیز امسال 80 تا 85 بوده که این میزان در استان به 85 می‌رسد.

وی با اشاره به میانگین نمره کیفی کشوری نان سنگک به 80 تا 85 افزود:‌ میانگین نمره کیفی نان سنگک در استان 82.6 است.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 میانگین نمره کیفی کشوری نان بربری را 80 تا 85 دانست و گفت: این میزان در استان 82.7 است.

وی با بیان اینکه میانگین نمره کیفی کشوری نان تافتون 80 تا 85 است و این میزان در استان به 85 می‌رسد، خاطرنشان کرد: با توجه به نتایج به دست آمده نمره کیفیت نان استان در محدوده میانگین کشوری و در محدوده خوب قرار می گیرد که مطابق استاندارد رنج نمره 80 تا 89.99 در محدوده خوب است.

رنجبرضرابی با بیان اینکه در زمینه نوع آرد مصرفی نانوایان براساس کنترل های انجام شده توسط کارشناسان موردی از عدم تطابق دیده نشده است، افزود:‌ مطابقت انواع آرد مصرفی با نان تولیدی رعایت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه انجام آزمایش PH که نشاندهنده مصرف جوش شیرین در نان است، برروی نمونه های نان عدم مصرف این افزودنی را به اثبات رسانده که میزان PH برای تمام نان‌های تولیدی در محدوده استاندارد قرار دارد، تصریح کرد: در مورد انواع آرد تولیدی استان شاخصه‌هایی چون رطوبت، PH، درصد خاکستر کل، درصد گلوتن مرطوب و اندازه ذرات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 گفت: براساس نتایج برای آرد لواش تمام شاخص رطوبت، خاکستر (تعیین کننده میزان سبوس گیری) و گلوتن مرطوب در محدوده استاندارد قرار دارد، با این مزیت که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های غلات بیشترین میزان گلوتن مرطوب آرد لواش در کشور مربوط به استان همدان است.

وی با بیان اینکه کمترین میزان رطوبت آرد لواش نیز مربوط به استان همدان است، افزود:‌ برای آرد بربری نیز تمامی شاخص‌ها در محدوده استاندارد قرار داشته و باز هم بیشترین میزان گلوتن مرطوب در کشور مربوط به استان همدان است.

رنجبرضرابی گفت:‌ آرد سنگک با داشتن بیشترین میزان گلوتن نسبت به سایر استان ها در رتبه اول کشوری قرار داشته و بقیه پارامترها در رنج استاندارد قرار گرفته است.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*