معاون درمان دانشگاه پزشکی یزد: بیماران سلیاکی نیاز به حمایت دارند
یزد- ایرنا – معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه بیماران سلیاکی در جامعه مظلوم واقع شده اند گفت: این بیماران نیاز به حمایت دارند.
به گزارش ایرنا دکتر علی دهقان روز چهارشنبه در سمینار آموزشی بیماران سلیاکی با بیان اینکه یک درصد جامعه مبتلا به این بیماری هستند افزود: بسیاری از افراد هم از بیماری خود اطلاعی ندارند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه حمایت از بیماران سلیاکی اقدامات خوبی از سوی دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته است افزود: در حال حاضر کلینیک ویژه بیماران سلیاکی در کلینیک بقایی پور بیمارستان شهید صدوقی یزد راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: همچنین برای رفع مشکلات بیماران یاد شده در زمینه تهیه محصولات بدون گلوتن ، غرفه ای در فروشگاه این دانشگاه به این امر اختصاص یافته است.
یک فوق تخصص گوارش بالغین و استادیار دانشگاه هم گفت: در افراد مبتلا به بیماری سلیاک، ایمنی فرد در برابر پروتیین موجود در آرد گندم و جو کاهش ، و سامانه گوارشی فرد دچار اختلال می شود و در صورت استفاده از آرد گندم و جو مخاط دستگاه گوارش دچار اختلال ، و جذب مواد غذایی را دچار مشکل می کند.
دکتر محمود باغبانیان افزود: امکان بروز این بیماری در جمعیت خردسال تا افرادی که 60 سال سن دارند وجود دارد و در مجموع یک درصد هر جامعه به این بیماری مبتلا هستند.
وی اظهار کرد: استفاده نشدن مواد غذایی حاوی آرد گندم تنها راه پیشگیری از تشدید این بیماری است.
وی خاطر نشان کرد: در برخی موارد این بیماری با یکسری بیماری های دیگر مانند مشکلات پوستی، کوچک شدن طحال، تیروئید، نازایی و دیابت همراه است.
سمینار آموزشی بیماران سلیاکی با حضور متخصصین تغذیه، ایمونولوژی، پاتولوژی، خیرین سلامت استان، بیماران و خانواده های آنان در سالن همایش های باقرالعلوم برگزار شد.
بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است؛ در این بیماری گوارشی پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد اختلال دارد.
بدن این بیماران به پروتئینی به نام گلوتن که در برخی غلات همچون گندم و جو وجود دارد، حساسیت نشان می دهد و مهمترین بخش غذایی این افراد یعنی ‘نان’ باید از برنامه غذایی شان حذف شود.
آمار دقیقی از تعداد بیماران سلیاکی در استان وجود ندارد.
2088/6197 خبرنگار: کبری دانشی دهج ** انتشار: محمد حسین فلاح تفتی
Be the first to comment