به گزارش ایسنا، شهریار دبیریان در اولین همایش تخصصی امنیت غذا، سلامت و توسعه که در مجتمع فرهنگی تلاش در حال برگزاری است با بیان اینکه امنیت غذایی به معنای دسترسی آحاد جامعه به غذای سالم و کافی است گفت: به منظور بررسی امنیت غذایی، ابتدا باید سبد غذایی خانوار را بررسی کرد.
وی افزود: به عنوان مثال شش برابر استاندارد جهانی نان مصرف می کنیم، اما مصرف لبنیات ایرانیان یک دوم تا یک سوم مصرف استاندارد جهانی است و اگر میانگین مصرف جهان 160 لیتر است سرانه مصرف ما به 80 لیتر می رسد و باید برای مصرف بیشتر آن فرهنگسازی کنیم.
دبیر همایش امنیت غذا، سلامت و توسعه با اشاره به اینکه از دو ماه گذشته مقدمات برگزاری این همایش فراهم شد اظهار کرد: سه هزار نفر ساعت کار انجام شده است و برای نخستین بار در این همایش ضمن طرح مباحث تخصصی، تئاتر آموزشی در مقوله غذا اجرا می شود.
وی با اشاره به مصرف شیر سنتی و فله و احتمال بروز بیماری هایی چون تب مالت و ضرورت فرهنگ سازی برای مصرف شیر پاستوریزه و صنعتی گفت: پیشنهاداتی به صنف شیر سنتی شده و حاضریم شیر خام و بهداشتی در اختیارشان قرار دهیم تا بتوانند مشتقاتی چون پنیر و ماست تولید کنند.
به گزارش ایسنا، نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد نیز با بیان اینکه ایمنی غذایی برای ما بسیار حائز اهمیت است گفت: طبق تعریف کدکس اگر مواد غذایی مصرف شود و آسیبی به مصرف کننده وارد نکند دارای امنیت غذایی است.
وی افزود: سازمان های مختلفی در زمینه ایمنی غذا مشغول فعالیت هستند و شاهد هماهنگی های همه جانبه در این زمینه هستیم.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه همه کشاورزان تا صنایع درگیر زنجیره “از مزرعه تا سفره” هستند گفت: ما به عنوان نماینده ایران در مجمع کدکس، رهبری گروه خاورمیانه را برعهده گرفتیم و استانداردهای مهم منطقهای را مدیریت میکنیم.
پیروزبخت به استانداردهای اجباری اقلام و صنایع مختلف اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه هایی با وزارت بهداشت و وزارت کشاورزی داریم و در مقوله غذای حلال و آلاینده ها همکاری گستردهای با وزارت کشاورزی داشتیم. دو واحد کشتارگاهی برای نخستین بار علامت استاندارد حلال را دریافت کردهاند.
وی با اشاره به نگرانی مسوولان دولتی بویژه وزیر بهداشت درباره اقلام مضر چون نمک در مواد غذایی گفت: برای کاهش این اقلام در استانداردها اقدام کردیم که گزارش آن در شورای عالی سلامت ارائه شد و همانجا استاندارد نان سنتی مطرح شد.
وی تاکید کرد: ما فقط به ایمنی غذا نمیتوانیم اکتفا کنیم و اکنون بحث یکپارچگی غذا مطرح است و سه مولفه اصالت، ایمنی و کیفیت غذا را در برمیگیرد و باید به آن توجه ویژه شود.
Be the first to comment