معاون وزیر کشاورزی به ایسنا اعلام کرد:
مذاکره حجتی با روحانی برای نرخهای جدید کشاورزی/ احتمال افزایش ۷ درصدی قیمت گندم
درحالی که حدود ۸۰ روز از فصل کشت میگذرد و نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی هنوز تصویب و ابلاغ نشده است، معاون وزیر کشاورزی از مذاکرات و رایزنیهای حجتی با رئیسجمهور برای تعیین و تصویب نهایی نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گندم خبر داد و گفت: برنامهریزی برای افزایش حدود هفت درصدی قیمت این محصول در راستای نرخ تورم صورت گرفته است.
علی قنبری – مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران – در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم کیلویی ۱۲۷۰ تومان بود که برای خرید تضمینی در سال زراعی جاری (۹۶-۹۵) افزایش قیمتی معادل نرخ تورم باید درنظر گرفته شود که در این زمینه وزیر جهاد کشاورزی با رئیس جمهور در حال مذاکره و توافق هستند.
وی افزود: گرچه در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گندم تاخیر صورت گرفته است، چراکه کشاورز باید براساس این نرخها بتواند پیش بینی و برآوردهای خود را برای کاشتن یک محصول و نکاشتن محصول دیگر به موقع انجام دهد و بتواند تصمیم درستی در این زمینه بگیرد اما از آنجاکه وزیر جهاد کشاورزی طرفدار کشاورزان و علاقهمند به حمایت از آنان است، اصرار به افزایش قیمت دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: همین حمایت سبب شد سال گذشته رکوردی جدید در تولید و خرید تضمینی گندم ثبت شود؛ به گونهای که تولید این محصول به بیش از ۱۴ میلیون تن و خرید تضمینی آن به بیش از ۱۱.۵ میلیون تن رسید.
آغاز سال زراعی جدید با ۸ میلیون تن گندم مازاد مصرف
قنبری گفت: این میزان خرید تضمینی با موجودی سابق که در انبارهای کشور موجود است بیش از ۱۶ میلیون تن بود که البته تا امروز با مصرف ماهانه ۷۵۰ هزار تن به ۱۲ میلیون تن کاهش یافته است و با احتساب این میزان مصرف، میتوان به جرات گفت که سال آینده را با موجودی هشت میلیون تن از امسال آغاز خواهیم کرد.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد: به دلیل هزینههای بالا و احتمال خسارت به این حجم از گندم مازاد، پیشنهاد دادیم که بتوانیم بیش از سه میلیون تن گندم را به کشورهای دیگر صادر کنیم که این پیشنهاد در انتظار جلسه کمیسیون آرد و نان دولت و صدور مجوز آن است و در این راستا گندم ایرانی با توجه به کیفیت بالا مشتریان زیادی از ترکیه تا ایتالیا دارد.
Be the first to comment