به گزارش روابط عمومی سازمان تات، سید مجتبی خیام نکویی، با اشاره به نقش محصولات زراعی دیم در تأمین امنیت غذایی کشور، گفت: کشت دیم گونهای از کشاورزی هوشمند برای حفظ ارزش خاک، حفظ منابع آبی، افزایش کیفیت محصولات و تأمین امنیت غذایی است.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که تغییرات آب و هوایی و خشکیهای متعددی کشور را تهدید میکند، بهرهگیری از یافتههای تحقیقاتی و بهکارگیری روشهای نوین کشاورزی ضرورت بیشتری پیدا کرده است. این اقدامات نه تنها امنیت غذایی را پایدار میکند بلکه به کشاورزان نیز کمک میکند تا موفقیت بیشتری در تولید محصولات کشاورزی داشته باشند.
رئیس سازمان تات، گفت: مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با امضای قرارداد ۱۰ ساله با بخش خصوصی، بهمنظور انتقال دانش فنی تولید و تکثیر ۴ رقم گندم “کمال، راد، مهر و دهقان” گامی موثر در راستای تقویت امنیت غذایی پایدار و بهرهمندی از ظرفیتهای کشاورزی دانشبنیان در کشور برداشته است.
وی افزود: این ارقام جدید بهویژه در بهبود عملکرد و تابآوری در برابر تنشهای محیطی مؤثر بوده و به کشاورزان این امکان را میدهند که با استفاده از دستورالعملهای فنی و دانشهای نوین، به بهرهوری بیشتری دست یابند.
رئیس سازمان تات با بیان اینکه با این رویکرد، تولید گندم دیم در کشور از حدود ۵ میلیون تن سال گذشته به بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش یافته است، گفت: این افزایش نمایانگر ظرفیت و پتانسیل این حوزه در تأمین امنیت غذایی کشور است.
وی همچنین بر اهمیت استفاده از ارقام مقاوم به سرما و تداوم سرمایهگذاری در کشاورزی دانشبنیان تأکید و تصریح کرد: ما از شرکتهای دانش بنیانی که بتوانند در این مسیر نقش موثری ایفا کنند، استقبال می کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تحقیقات دیم در ایران از سال ۱۳۰۹ با جمع آوری تودههای بومی گندم آغاز شده است. فعالیتهای تحقیقاتی مربوط به محصولات دیم تا سال ۱۳۷۰ در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر انجام میشده است و در سال ۱۳۷۱ با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی مناطق خشک (ICARDA) موسسه تحقیقات کشاورزی دیم فعالیت خود را در ۵ ایستگاه اصلی و ۹ ایستگاه فرعی آغاز کرده است.
Be the first to comment