معرفی ۶ رقم جدید محصولات دیم در کشور

معرفی ۶ رقم جدید محصولات دیم در کشور

۶ رقم جدید محصولات دیم توسط موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور برای کشت در زمین‌های دیم معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه گفت: با معرفی این ارقام تعداد ارقام معرفی شده این موسسه به ۷۵ رقم افزایش یافته است.

صابر گلکاری افزود: ۲ رقم گندم نان بهاره با نام‌های کبیر و پایا، ۳ رقم جو به نام‌های فراز، ماهنشان، آردا و نخستین رقم از گیاه علوفه‌ای خلر به نام آراز برای کاشت در اراضی دیم امسال معرفی شده است.

وی گفت: پروتئین بالای ۱۲.۵درصد، تحمل خشکی، مقاومت مطلوب در بیماری‌های مهم گندم، وزن هزار دانه بالا و کیفیت نانوایی مطلوب از ویژگی‌های مهم دو رقم گندم کبیر و پایا است.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور افزود: ارقام جو بهاره فراز و ماهنشان دانه درشت، دارای محتوی پروتئین دانه بیشتر، مقاوم به ریزش دانه و مقاوم به بیماری‌های سفیدک پودری و اسکالد جو هستند.

وی اضافه کرد: این دو رقم جو از ظرفیت بالای تولید در شرایط آبیاری تکمیلی برخوردار هستند و رقم جو زمستانه آردا به طور متوسط ۱۷  درصد عملکرد بیشتری در مقایسه با رقم تجاری آبیدر دارد.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: این رقم زودرس است و از تحمل سرمای خوب و پایداری عملکرد در شرایط دیم برخوردار است.

به گفته گلکاری رقم آراز نخستین گیاه علوفه‌ای خلر، مناسب برای کشت پاییزه در مناطق گرم و نیمه گرمسیر کشور است.

وی زودرس بودن، عملکرد بالای ۳تُن علوفه خشک در هکتار و پروتئین بالای ۱۶ درصد را از ویژگی‌های خلر آراز برشمرد و خاطرنشان کرد: توسعه کشت این رقم در گسترش تنوع محصولات دیم بویژه علوفه دیم موثر خواهد بود.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور افزود: این ارقام در مقایسه با ارقام تجاری موجود در کشور ۲۰ تا ۳۰ درصد برتری عملکرد، سازگاری بیشتر به شرایط اقلیمی و مقاومت مطلوب به تنش‌های زنده و غیرزنده محیطی برخوردار هستند.

گلکاری اضافه کرد: محققان این موسسه برای معرفی هر یک از این ارقام  ۱۰ تا ۱۴ سال کار تحقیقاتی و پژوهشی مستمر در بخش‌های مختلف این موسسه انجام داده اند.

از ابتدای امسال ۹ رقم جدید توسط موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور برای کشت در اراضی دیم معرفی شده که تا کنون ۲ رقم آن رونمایی نشده است.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*