رئیس انجمن آردسازان ایران:
اگر اختلاط صحیح گندمها صورت گیرد نیاز به استفاده از آنزیم نخواهد بود
اختصاصی/محمدرضا مرتضوی گفت: من طرفدار عدم استفاده از آنزیمها در فرایند تولید آرد و مخالف استفاده از شیمی در غذا هستم، لذا بهترین راه برای جلوگیری از استفاده از افزودنیها و آنزیمها، اختلاط مناسب گندمهاست و اگر اختلاط مناسبی از گندمهای استانهای مختلف صورت گیرد حتی نیاز به استفاده از یک گرم آنزیم هم در تهران نخواهد بود.
رئیس انجمن آردسازان ایران در گفتوگو با غلات نیوز پیرامون استفاده از آنزیم در تولید آرد کارخانهها اظهار کرد: کارخانهها بعضاً با هماهنگی ادارات بهداشت یا مجوز وزارت بهداشت کاری را انجام میدهند که به عقیده من اصلاً جزو شرح وظایف آنها نیست اما استفاده بیش از اندازه از آنزیمها بدون نظارت، کار صحیحی نبوده و بهتر است توأم با نظارت دستگاههای بهداشتی و مجوز دستگاههای ذیربط و همچنین به صورت کاربردی و عملیاتی باشد نه یک مد.
در حال حاضر انبارهای تهران از حدود 600 هزار تن گندمهای موجود و خریداری شده، پر است و این گندمها کیفیت متوسط رو به پایین دارند، بنابراین با در نظر گرفتن این 600 هزار تن که از محل موجودی و خرید استان تهران و البرز می باشد، برای مصرف امسال نیاز به 800 هزار تن گندم دیگر خواهد بود که این حجم گندم باید به طور 100 درصد، گندمهای قوی باشد به این صورت که حداقل از 300 یا 400 هزار تن گندم مرغوب خوزستان، بین 200 تا 300 هزار تن گندم گلستان و حداقل بین 200 تا 300 هزار تن گندم فارس ترجیحاً مناطق سردسیر این استان باشد و در واقع اگر این ترکیب رعایت شود، در تهران آنزیم مصرف نخواهد شد که در این صورت به نفع بهداشت نان و مصرفکننده خواهد بود. ضمن اینکه با توجه به اینکه در حال حاضر گندمهای موجودی تهران ضعیف و متوسط رو به پایین است، نباید بیش از 600 هزار تن از گندمهای متوسط استفاده شود. رئیس انجمن آردسازان ایران در خاتمه از مسئولین فنی کارخانههای آرد تشکر کرد و گفت: عملکرد فنی مسئولین فنی فوقالعاده خوب بوده و اعتقاد دارم که باید گردهمایی بزرگ دیگری را به منظور تقدیر از مسئولین فنی برگزار کنیم و اینجانب اعلام میکنم که امکانات تقدیر از 20 مسئول فنی کشور را فراهم خواهم کرد. |
Be the first to comment