تولید نان سنگک سبوس دار در هرمزگان تا پایان سال 95
بندرعباس – ایرنا – مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه شش کشور گفت: بر اساس مصوبه شورای سلامت و امنیت غذایی استان ، صاحبان نانوایی های سنگک باید تا پایان امسال نان های سبوس دار تولید و به مردم عرضه کنند.
به گزارش ایرنا، مسعود دشوار گر دوشنبه به خبرنگاران افزود: در مرحله نخست نان های سنگک و در مراحل بعدی باید همه نان ها سبوس دار شود.
این مسئول با اشاره به تامین آردهای سبوس دار اظهارکرد: اکنون 6 کارخانه آرد در استان با ظرفیت اسمی تولید 400 هزار تن در سال در حال فعالیت هستند.
دشوارگر گفت: در ماه ، 12 هزار تن آرد یارانه ای و سه هزار تن آرد آزادپز در استان مصرف می شود.
استاندارد ملی سبوس گیری در نان های سنگک بین 6 ونیم تا 11 و نیم درصد است که این استاندارد در نانوایی ها رعایت نمی شود.
سبوس عبارت است از پوسته گندم ٬ جو یا برنج که سرشار از ویتامین ب ، ویتامین ای ، پانتوتنیک اسید ، آهن ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، روی ، مس ، منگنز و سلنیوم میباشد و به همین دلیل دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
سبوس موجب کاهش ابتلا به سرطان روده ، دیابت ، چاقی و یبوست و بسیاری از بیماری های دیگر می شود.
هرمزگان 6 کارخانه آرد ( سه کارخانه در شهرستان بندرعباس و شهرستان های حاجی آباد ، رودان و میناب نیز هر کدام یک کارخانه ) دارد.
هرمزگان یکهزار و 100 نانوایی دارد که 80 نانوایی مربوط به نان سنگک است.
Be the first to comment