«باید خیلی در زندگیتان خوششانس باشید که یک نان سنگک داغ از تنور درآمده را بخورید و تمایزی باورنکردنی بین سطح ترد و برشته و داخل نرم آن احساس کنید. هم میتوانید این نان را بدون چیز دیگری مصرف کنید و هم میتوانید به سبک صبحانه ایرانی، یعنی با پیچاندن نان به دور پنیر شور و مقداری سبزی معطر و تازه، آن را میل کنید تا طعمی خاطره انگیز برای همیشه زیر زبانتان باقی بماند.» باورش سخت است اما این توصیف جالب از نان سنگک ایرانی را یک خبرگزاری خارجی نوشته که به تازگی فهرست 50 نان برتر جهان را اعلام کرده است. اما نان چیست؟ احتمالا نیازی نیست برای پاسخدادن به این سوال خیلی فکر کنید اما اینکه گرسنه یک تکه خمیرترش باشید یا دلتان برای چند عدد ترتیلا لک زده باشد، اطلاعات زیادی درباره اینکه اهل کجا هستید، به دست دیگران میدهد.
درواقع، هر قدر به تصویر کشیدن نان کار آسانی است، ارائه تعریفی مطلق از آن کار سختی است! در این بین، روشهای بسیاری برای پخت نان و حتی انتخاب مواد اولیهاش در دنیا وجود دارد. به طور مثال در کوههای صعبالعبور منطقه وستفالیا در آلمان، نانواها قرصهای نان را با دانههای چاودار(از خانواده غلات) برای مدت ۲۴ ساعت با بخار میپزند، درحالیکه یک نانِ گرد ارمنی به نام لواش که از گندم تهیه میشود، در عرض ۳۰ ثانیه در تنور تاول میزند و پخته میشود. باید پذیرفت که فهرست نانهای امروزی در دنیا بسیار متنوع است.
از این میان و به انتخاب CNN، ۵۰ نان به عنوان نانهای برتر انتخاب شدهاند که علت برتری آنها طعم خاطرهانگیز، مواد تشکیلدهنده منحصربهفرد، جایگاه آنها در فرهنگ و سنت و آن احساسِ لطیف و حریریِ در خانه بودن است که هنگام خوردن آنها به انسان دست میدهد. در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میشود. توضیح این که چون بخش زیادی از پرونده برگردانی از منبع خارجی است، نوع روایت با ادبیات زندگی سلام متفاوت است.
Be the first to comment